Trabzonspor-werder Bremen Maçının Ardından

Trabzonspor, Antalya kampında oynadığı ilk hazırlık maçında Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen ile 1-1 berabere kaldı.

Mardan Stadı'nda oynanan maçın 5. dakikasında Umut Bulut ile 1-0 öne geçen Bordo-mavili takım, 41. dakikada Pizarro'nun golüne engel olamayınca sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında hazırlık maçında takımının ortaya koyduğu futboldan memnun kaldığını söyledi. Uzun süredir oynayamayan futbolculara şans vermek istediğini belirten tecrübeli teknik adam, "İlk yarının belli bölümlerinde daha iyi oynadık. İlerleyen dakikalarda
bizim alıştığımız pas yüzdesiyle oynayamadık. Sonuç önemli değil bizim için. Önemli olan sakatlık olmadan, oyun temposunu taşıyacak arkadaşların genel durumunu görmek, uzun süre maç oynamayan arkadaşları görebilmekti. Bir gün sonra da maç yapacağız. Pas yaparak oyunu soğutamadık, bu eksikliğimizdi. Oyunu yönetme sıkıntımız vardı. Onun dışında arkadaşlar ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Hazırlık döneminde oynanan bu maçı normal karşılıyorum. Bu dönem için iyi sayıyorum" dedi.
Güneş, dün sabahki antrenmanda sol arka adalesinden sakatlanan Egemen'in durumunun bir hafta içinde uygulanacak tedaviler sonucunda belli olacağını söyleyerek, "Sürenin ne kadar olacağını bilmiyoruz. Bir hafta, 10 gün, 15 gün bunu zaman gösterecek. Havuz tedavisindeki durumuna göre eğer rahat yürümeye başlarsa daha kısa zamanda gelir. İkinci yarı başı gelmeden hazır olacağını düşünüyorum" diye konuştu.