Samsunspor'da Transfer Çalışmaları

Bank Asya 1. Lig takımlarından Samsunspor, Diyarbakırspor ile sözleşmesi biten Ufuk Bayraktar ile 2.5 yıllığına anlaşma imzaladı.

Devre arası transfer çalışmalarını sürdüren Samsunspor, Manisaspor ile sözleşmesi biten Dilaver Güçlü'nün ardından Diyarbakırspor ile sözleşmesi biten Ufuk Bayraktar'ı renklerine bağladı. Samsunspor Nuri Asan Tesisleri'nde Suat Çakır ile birlikte sözleşme imzalayan Ufuk Bayraktar, Samsunspor forması ve bayrağı ile objektiflere poz verdi.
Samsunspor'un Süper Lig'e çıkacağına inandığını belirten Ufuk Bayraktar, "Samsunspor'un şampiyon olacağına inandığım için geldim. Bugüne kadar Süper Lig'de 3 tane takımda oynadım. Samsunspor'un da lige çıkacağına inandığım için buradayım. İyi bir camiaya geldim" dedi.
Ufuk Bayraktar ile ligin başından bu yana görüşmeler yaptıklarını belirten Samsunspor Futbol Şubesi Sorumlusu Suat Çakır, "Transferimizin ikinci futbolcusu olarak Ufuk ile anlaştık. Hem Ufuk hem de Samsunspor fedakarlık yaptı, Ufuk gibi bir futbolcuyu kazandık. 2.5 yıllık anlaştık Ufuk ile ve bu akşam Antalya kampına katılacak. Ufuk'un Samsun'da başarılı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Gençlerbirliği ile sözleşmesi biten Billy Mehmet ile yapılan görüşmelerin geldiği aşama hakkında bilgi veren Suat Çakır, "Son 2 gündür Ufuk Bayraktar ve Billy Mehmet gündemimizdeydi. Ufuk'u renklerimize bağladık ama Billy Mehmet olmadı. Bilyy Mehmet Samsun'a geldi, görüşmeler yaptık. Rakam olarak Samsunspor'un biraz üzerindeydi. Biraz onlar, biraz biz fedakarlık yaptık. Tam anlaşmak üzereyken, bizim amacımız sağlık kurulundan sağlam raporu alıp sonra sözleşme imzalamaktı. Bugün sağlık kontrolünden
geçecekti. Ufuk sağlık kontrolünden geçti ama Billy Mehmet sağlık kontrolüne gelmedi. Bizde bundan dolayı karşılıklı olarak bu transferden vazgeçtik. Aslında sakatlığıyla ilgili bir söylenti gelmişti bizim kulağımıza. Biz de alacağımız futbolcunun tam teşekküllü bir hastanede tepeden tırnağa kadar kontrol edilmesini istiyoruz. Çünkü bizim hata yapma lüksümüz yok. Billy Mehmet sağlık kontrolüne sözleşme imzaladıktan sonra gitmek istedi. Biz de önce sağlık kontrolü sonra sözleşme imzalamak istediğimiz için
anlaşamadık" şeklinde konuştu.
Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Çakır, "Şimdi bir forvet ve orta saha oyuncusu arayışı içindeyiz. Trabzonsporlu Zafer gündemimizde olan bir futbolcu, görüştük ve görüşmelerimiz devam ediyor. Burada bazı isimleri açıklayamıyoruz. Bir şey ortaya çıkınca ona hemen talipliler çıkıyor. Diğer kulüplerin bazıları Samsunspor'un transferlerini takip ediyorlar. Biz 3 lira verdiysek başkası hemen 8-10 lira teklif ediyor. İnternete düşünce hemen duyuluyor" dedi.