Millilerin Gözü Yunanistan'da

Yunanistan'da yapılacak olan 'U21 Dünya Hentbol Şampiyonası'na hazırlanan, U21 Hentbol Milli Takımı 7-9 Ocak 2011 tarihleri arasında Mersin'de gerçekleştirilecek grup elemelerine hazırlanıyor.

Şampiyona kapsamında Avrupa'da belirlenen 8 merkezden biri olan Mersin, Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Slovakya ve Hollanda'ya da ev sahipliği yapacak. Yenişehir Belediyesi Spor Salonu'nda organize edilecek olan eleme karşılaşmalarıysa 7 Ocak'ta başlayacak.
Ay-yıldızlılar ilk maçında İspanya ile karşı karşıya gelirken, Hollanda ise Slovakya'nın karşısına çıkacak. Hazırlıklarını maçların oynanacağı Yenişehir Belediyesi Spor Salonu'nda sürdüren milliler, bugün Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'i makamında ziyaret ederek, cuma günü oynanacak olan karşılaşmaya tüm Mersinlileri davet etti.
Ziyaret esnasında konuşan Milli Takım Antrenörü Rüştü Şahin, grup elemelerine çok iyi hazırlandıklarını ve bu kapsamda da İspanya karşısına 'mutlak galibiyet' parolasıyla çıkacaklarını söyledi. Aydın, Yunanistan'da gerçekleştirilecek olan 'Dünya Hentbol Şampiyonası'na katılmaktan başka bir şey düşünmediklerinin altını çizerek, Mersinlilerin de kendilerine vereceği destekle birlikte belirlenen hedefe ulaşacaklarına yürekten inandığını vurguladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ise, Milli Takım'ı Mersin'de ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydetti. Belediye olarak sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarının altını çizen Genç, Yunanistan'daki organizasyonda Türkiye'nin de yer almasını arzuladıklarını, bu kapsamda da üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları da en iyi şekilde yerine getireceklerinden hiç kimsenin şüphesi olmamasını istedi.
Öte yandan, U21 Hentbol Milli Takımı, 'Dünya Hentbol Şampiyonası Grup Elemeleri'nde 3. Grup'ta yer alırken, İspanya başta olmak üzere Hollanda ve Slovakya ile gruptan çıkabilme mücadelesi verecek. 7 Ocak Cuma günü saat 15.00'da Slovakya ile Hollanda karşı karşıya gelecek. Yenişehir Belediyesi Spor Salonu'ndaki günün bir diğer karşılaşmasındaysa saat 17.00'da Türkiye-İspanya mücadelesi oynanacak. 8 Ocak Cumartesi günü saat 13.00'da Hollanda-İspanya, saat 15.00'da Türkiye-Slovakya karşılaşmaları, 9 Ocak
Pazar günü de İspanya-Slovakya ve Türkiye-Hollanda maçlarının oynanacağı açıklandı.