İbrahim Toraman Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtladı

Beşiktaş'ın tecrübeli defans oyuncusu İbrahim Toraman, Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Siyah-beyazlı ekibin konakladığı Gloria Serenity Resort Otel'de basın toplantısı düzenleyen İbrahim Toraman, ligde lider Trabzonspor ile arada 14 fark bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Sezon başında iyi transferler yapıldı. Takıma baktığımız zaman müthiş bir hava yakalanmıştı. Ancak istemediğimiz, beklemediğimiz puanlar yitirdik. Beklentilerin biraz gerisinde kaldık ama hedefler bitmiyor. İkinci yarı iyi bir hazırlık dönemi geçirip, ligi sonuna kadar kovalamak istiyoruz" diye konuştu.
Futbolda hiçbir şeyin kesin olmadığını ifade eden Toraman, "Önümüzde uzun bir maraton var. 3 kulvarda giden bir takımız. İyi bir seri yakalayacağımıza inanıyoruz. Umutsuzluğa kapılmamak lazım. Her zaman pozitif olmamız gerekiyor. İkinci yarı çok iyi bir Beşiktaş olacağını düşünüyorum" dedi.
Yeni transferler Simao Sabrosa, Hugo Almeida ve Manuel Fernandes'e kimsenin söyleyecek bir sözü olamayacağını belirten İbrahim Toraman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çok değerli oyuncular, kendilerini ispatlamış, kalitelerini hem antrenmanlarda hem de antrenman dışındaki davranışlarıyla belli eden arkadaşlar. Gayet iyi, pozitif yaklaşıyorlar. Bizler de elimizden geldiği kadar iyi yaklaşıp takıma kaynaşmalarını sağlamak istiyoruz."
Takımlardaki yabancı oyuncu sayısının artmasıyla ilgili bir soruya ise Toraman, "Türk oyunculara güvenmek ve değer vermek gerekir. Türk futbolcuların kaliteli ve değerli olduklarını düşünüyorum. Elimizden gelenin en iyisini yaparak faydalı olacağımızı düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.
Takımda her bölgenin çok alternatifi bulunduğunu ifade eden İbrahim Toraman, ikinci devre forma yarışının üst düzeyde olacağını ve Teknik Direktör Bernd Schuster'in istediğini sahaya yansıtan oyuncuların forma şansı bulacağını vurguladı.

"ALTYAPIDAN GELEN OYUNCULARIN HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ"
Antalya kampına götürülen genç futbolcu Muhammed Demirci ile ilgili sorular üzerine İbrahim Toraman, "İsmi konuşulan genç bir arkadaşımız. Çok fazla ismini ön plana çıkarmamak lazım. Alt yapıdan çok oyuncu geldi, hepsi bence birbirinden değerli. Muhammed de bunlardan biri. Onun da çok çalışması lazım. Kişisel olarak gelişimini sağlamalı. İnanıyorum ki Beşiktaş'a çok faydalı olacak, yıldız bir oyuncu yetişeceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.
Kadromdaki 3 kalecinin de birbirinden değerli olduğunu anlatan Toraman, 3'üne de güvendiğini söyledi.
"Bernd Schuster ile aranızdaki ilişkiyi nasıl ifade edebilirsiniz?" şeklinde bir soru üzerine Toraman, şu yanıtı verdi:
"Her hocanın kendine göre bir çalışma sistemi, davranışı ve yaklaşımı var. Schuster'in dışarıdan göründüğü kadar soğuk olduğunu düşünmüyorum. Antrenmanlarda bizlerle iletişim içinde. Kendi inandığı futbol sistemi, futbol görüşü var. Onu uygulamaya çalışıyor. İnandığı yolda gidiyor. Dışarıdan gelen seslere kulak astığını sanmıyorum. O karakterde bir hoca. Kendi inandığı yolda gitmeye çalışıyor."
Toraman, artık ligde bütün maçların zor olduğunu belirterek, sahada kim daha iyi mücadele ederse o takımın kazandığı bir lig bulunduğunu söyledi. Toraman, "Tabii ki büyük takımlarda yıldızların kalite farkı var. Kim daha çok mücadele ederse onun ön plana çıktığı bir görüntü var. Büyük takımlarda komple bir takım olduğunuz zaman zaten kalitenizle bir iki adım öne geçeceksinizdir. Bunu kim başarırsa büyük takımlarda her zaman öne geçer" ifadelerini kullandı.