Ergin Ataman Umutlu Konuştu

Beşiktaş Cola Turka Basketbol Takımı'nın yeni antrenörü Ergin Ataman, açıklamalarda bulundu.

Daha önce 2007-2008 sezonunda Beşiktaş Cola Turka'nın antrenörlüğünü yapan ve Siyah-beyazlılar'la yeniden 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Ergin Ataman, Beşiktaş'ın resmi internet sitesine önemli açıklamalarda bulundu:
Beşiktaş Cola Turka'ya döndüğü için çok mutlu olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Ataman "Beşiktaş'a yeniden döndüğüm için mutluyum. Üç yıl önce çok heyecan verici bir sezon geçirmiştik. Ancak bunu bir kupa ile süsleyememiştik. Şimdi yeniden bu heyecanı yaratmak istiyorum. Bu isteği, yöneticilerimizle yaptığım görüşmede de gördüm. Aynı zamanda Beşiktaş'a gelişimle ilgili taraftarlarımızın internet sitelerindeki heyecanına tanık oldum. En önemlisi BJK Cola Turka Arena'da oynanan Fenerbahçe ve
Galatasaray maçlarını izlerken Beşiktaş taraftarının takımın arkasında olduğunu, şartlar ne olursa olsun başarı istediğine tanık oldum. Bütün bunlar yeniden Beşiktaş'a dönmeme sebep oldu" dedi.

"İLK HEDEFİMİZ ZİRVE MÜCADELESİ"
Ataman hedeflerinin üst sıralar olduğunu söyleyerek, "Hedeflerimizi iki aşamada gerçekleştireceğiz. Kısa vadeli birinci hedefimiz, takımdaki sorunları gidermek, eksik bölgeye transfer yapmak, en kısa sürede play-off'lara iyi bir yer alarak girmek ve sonra da play-off'ta zirve mücadelesi vermek. Uzun vadeli ikinci hedefimiz ise, önümüzdeki sezonda yöneticilerimiz, teknik kadro ve taraftarlarımızla hep birlikte, hem Türkiye'de hem de Avrupa'da kupa kovalayacak büyük Beşiktaş basketbol takımınını yaratmak"
sözlerine devam etti.

"TARAFTAR IVERSON'I SEYREDERKEN MAÇ DA KAZANMAK İSTİYOR"
Beşiktaş Cola Turka'nın dünya yıldızı Iverson hakkında da konuşan Ataman "Iverson bir dünya yıldızı ve Türkiye'ye geldiği ilk güne nazaran fiziksel olarak ciddi bir aşama kaydettiğini düşünüyorum. Bundan sonra teknik anlamda onu en iyi şekilde kullannmaya çalışacağız. Sonuçta Iversoun'un marka değerine hepimizin çok büyük saygısı var. Ama onun oyunculuğunu sahaya dökmek de, hem onun hem de teknik kadro olarak bizim görevimiz olacak. Çünkü artık taraftar, Iverson'u seyrederken maç da kazanmak istiyor"
şeklinde konuştu

"CHATMAN TAKIMA DAHİL OLACAK"
Ataman takımda şu an ciddi sakatlıkların bulunduğunu belirtip "Bu sakatlıklar zamanla geçecektir. Bu arada takıma 5 numaralı pozisyonda, power forvet, center oynayabilecek bir uzun oyuncuyu acil olarak monte etmeyi planlıyoruz" dedi.
Mire Chatman ile bir görüşme yaptığını söyleyen Ataman, "Kendisi büyük bir yanlış anlaşılma olduğunu, gerek Burak Bıyıktay gerekse de yönetim ile hiçbir probleminin olmadığını belirtti. Ben de kendisini yeniden takımın lider oyuncusu olarak takıma dahil edeceğimizi ve bundan sonra her türlü problemi bırakıp, önce iyi basketbol oynamaya, sonra da Beşiktaş'ın layık olduğu yere çıkmaya çalışacağımızı konuştuk. Kendisiyle mutabık kaldık. Mire Chatman yarınki antrenmandan itibaren takıma yeniden dahil olacak.
Bizim amacımız, oyuncuları kaybetmek değil; kazanıp onlardan en yüksek verimi alabilmek. Chatman da Beşiktaş'la özdeşleşmiş bir oyuncu. Bundan sonra da aynı mücadeleyi fazlasıyla vereceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"TARAFTARIMIZA İNANIYORUM"
Beşiktaş Cola Turka'nın yeni antrenörü Ataman sözlerine "Ben taraftarımızın takımın yanında olacağına inanıyorum. Ama tabii ki öncelikle taraftarı çeken takımdır. Biz yavaş yavaş zirveye yükselmeye başladıkça taraftarın da bizim arkamızda olacağını ve takımımızın üç büyük kulüp içerisinde kesinlikle geri kalmayacağını düşünüyorum" diyerek nokta koydu.