Giray Ve Ceyhun'un Şampiyonluğa İnancı Tam

Trabzonsporlu futbolcu Giray Kaçar, şampiyonluk mücadelesinde, hiçbir maçı kırılma noktası olarak görmediklerini her maçın aynı öneme sahip olduğunu söyledi.

Bordo-mavili futbolcular Giray Kaçar ve Ceyhun Gülselam, Gloria Golf Otel'de basın toplantısı düzenledi. İkinci yarıda zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğini bildiklerini kaydeden Giray, "Tek tek düşünüyoruz. İlk maçımız Ankaragücü, ikinci maçımız Fenerbahçe. Her maç 3 puan. Kırılma noktası diye düşünmüyoruz, maçlara tek tek odaklanıyoruz. Tarih tarih gideceğiz" dedi.
Rakipleriyle aralarındaki puan farkının negatif bir baskı oluşturup oluşturmadığı yöndeki soruya ise Bordo-mavili futbolcu, "Almamız gerekin 51 puan var. 5 puanlık güzel bir avantajla ikinci yarıya giriyoruz. Kesinlikle baskıya çevirmeden, liderliğin keyfini çıkararak sürdürmek istiyoruz. İkinci devre çok zor şartlar bizi bekliyor. Her şeyin farkındayız, çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.
Kampa geç katılan futbolcularla ilgili soruya ise Giray, "Bu hocamızın vereceği bir karar. Gönül onların da bizle aynı dönemde hazırlık kampı geçirmesini isterdi. Bizimle beraber girseler daha güçlü olacağımızı biliyoruz. Ancak biz bir şey söyleyemeyiz. Bizim için bir kayıp. En kısa zamanda katılırlar ve toparlanırız. Sonuçta yerli çok iyi, kaliteli oyunularımız var. Eksikleri kapatabiliriz" diye cevap verdi.
Glowacki'nin takıma dönmesiyle aralarında oluşacak rekabetin takıma nasıl yansıyacağı konusunda ise Giray Kaçar, "Bütün futbolculara ihtiyacımız var, hem lig hem kupada geniş bir maratonda yer alacağız. Rekabet başarıyı getirmemizdeki en büyük nedenlerden birisi. İlk yarı Egemen abiyle çok oynadık iyi bir uyum yakladık. En az gol yiyen takımız, ikinci devre bu uyum sürecektir. Rekabet her zaman iyidir. Glowacki'nin gelmesi bizi daha da ileriye iter. Kim Trabzonspor'u daha yukarı taşıyacaksa onun
oynamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Bordo-mavili kulüple sözleşme yenilenmesiyle ilgili olarak da Giray, "Bu camiada olmaktan gurur duyuyorum. Trabzonspor'dan tekrar teklif aldığımda ilk kez gelecekmişim gibi sevindim. Bu formayı layık görerek beni mutlu ettiler. Trabzon halkını çok seviyorum. Futbolu her an her dakika yaşayabiliyorsunuz. Çok mutluyum. Hedeflerim arasında Trabzonspor'da daha uzun yıllar oynamak var" dedi.
Trabzonspor'un ligin en az gol yiyen ekip olmasındaki başarının bütün takıma ait olduğunu söyleyen Giray, hücumu da savunmayı da bir bütün olarak yaptıklarını ifade etti.
Bir soru üzerine Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden tek takım olan Beşiktaş'ın başarısına duacı olduklarını kaydeden Giray Kaçar, "Gönül ister ki, Türk futbolu her zaman iyi yerlerde olsun. Şu anda Beşiktaş Avrupa'da bizi temsil ediyor. Biz de onlara dua ediyoruz, başarılı olsunlar. Başarılı olmalarını istiyorum. Bizi temsil eden tek takım onlar" şeklinde konuştu.

CEYHUN: LİDERLİK GÜZEL ŞEY
Basın toplantısında konuşan Ceyhun Gülselam ise kampa geç katılan futbolcuların aralarında olmasıyla rekabetin daha da artacağını belirterek, "Geç kalan oyuncular burada olsa rekabet daha da çok artar, herkes birbirini daha da çok zorlar. Ancak bu durumun bizi etkilememesi lazım. Herkesin kendine bakması lazım" dedi.
İlk yarıyı lider bitirerek iyi bir hava yakaladıklarını, kampta antrenmanların tempolu geçtiğini ifade eden Bordo-mavili orta saha oyuncusu, "Fazla izin süremiz olmadığı için bütün oyuncular hazır geldi kampa. Takım içesinde arkadaşlık da çok üst düzeyde. Umarım herşey çok iyi olacak. İlk yarıda iyi bir avantaj yakaladık. Bunu sürdürmek istiyoruz. Maçtan maça düşünmemiz gerekiyor. İnşallah devam ettiririz. Baskı hissetmeden, bunun keyfini çıkartmamız lazım. Lider olmak güzel bir şey inşallah sezon sonunu
da lider kapatırız" diye konuştu.
Ceyhun, Trabzonspor'da 3. sezonunu geçirdiğini, bordo-mavili ekibi tercih ederek en doğru kararı verdiğini sözlerine ekledi.
(EYB-ERS-ERS-S)