Galatasaraylı Şöhretler Almanya'da Şampiyon Oldu

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Oldenburg kentinde düzenlenen ve altı takımın "Öffentlichen Versicherungen Oldenburg Kupası" için mücadele ettiği Şöhretler Salon Futbol Turnuvası'nda, Galatasaray'ın eski futbolcuları şampiyon oldu

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Oldenburg kentinde düzenlenen ve altı takımın "Öffentlichen Versicherungen Oldenburg Kupası" için mücadele ettiği Şöhretler Salon Futbol Turnuvası'nda, Galatasaray'ın eski futbolcuları şampiyon oldu.
Cüneyt Tanman antrenörlüğündeki Galatasaray ekibinde, Nurettin Yıldız, Hami Mandıralı, Hakan Ünsal, Bülent Korkmaz, Mert Korkmaz, Ümit Davala, Okan Buruk, Evren Turhan, Fevzi Layic ve Savaş Koç yer aldı.

İKİ GRUPTA YARIŞTILAR
Spor ajansı 'Burdenski Events'in sahibi, Werder Bremen'in eski kalecilerinden Dieter Burdenski tarafından organize edilen ve EWE Arena'da düzenlenen turnuvada takımlar, iki gurupta yarıştı. A gurubunda VFB Oldenburg, Hanburg SV ve SV Werder Bremen, B gurubunda ise, Galatasaray, Schalke 04 ve Bayer Leverkusen mücadele etti.
Grubunda ilk maçını Schalke 04 ile oynayan Galatasaray, Okan, Ümit, Bülent, Hakan ve Hami'nin golleriyle mücadeleyi 5-1 kazandı. İkinci maçında ise Bayer Leverkusen ile karşı karşıya gelen Galatasaray, Okan, Mert ve Hakan'ın gollerine rağmen mücadeleden 5-3 mağlup ayrıldı.
Yarı finalde ilk maçında A Gurubu birincisi Werder Bremen, karşılaştığı Bayer Leverkusen'i 4-2 mağlup edince finale çıkan ilk ekip oldu. Gol averajıyla gurup birincisi olan Galatasaray ise yarı finalde A Gurubu'nun ikincisi Oldenburg ile karşılaştı. Bir hayli çekişmeli geçen maç 4-4 berabere tamamlandı ve Galatasaray rakibini penaltı atışlarıyla 6-4 yenerek finale yükseldi. Maçın gollerini ise Hami Mandıralı, Mert Korkmaz, Hakan Ünsal ve Ümit Davala kaydetti.
Finalde Werder Bremen ile centilmence oynanan maçı Hami'nin 2, Hakan'nın 2, Evren'in 3, Mert ve Bülent Korkmaz kardeşlerinde 1'er golüyle maçı 9-6 kazanan Galatasaray turnuvada şampiyon oldu. Galatasaray şöhretlerine şampiyonluk kupası, bir sigorta şirketi olan 'Öffentlichen Versicherungen Oldenburg' yönetiminden Horst Schreiber tarafından verildi. Schreiber yaptığı kısa konuşmada, "Tribünler beklediğimizden daha fazla doldu. İyi bir atmosfer içerisinde güzel bir turnuva oldu. Amacımız da buydu" dedikten
sonra şampiyon takımı tebrik etti.
Turnuvanın gol kralı, 8 gol ile Werder Bremen ve Beşiktaş'ın eski Brezilyalı golcüsü Ailton olurken, en iyi kaleci ödülünü ise yine Werder Bremen'den Andreas Reinke aldı. Üçüncü olan Oldenburg'a kupası ise Trabzonspor eski yöneticilerinden İsmail Demir tarafından verildi.
Bu arada çok sayıda gurbetçi de turnuvanın oynandığı salonda Galatasaray'a destek verdi ve eski yıldızları görme imkanı buldu.