Anketler Trabzonspor Diyor

Bir internet sitesinin kamuoyu araştırması platformu üzerinden yaptırdığı anket, futbolseverlerin Spor Toto Süper Lig hakkındaki düşüncelerini ortaya koydu

Bir internet sitesinin kamuoyu araştırması platformu üzerinden yaptırdığı anket, futbolseverlerin Spor Toto Süper Lig hakkındaki düşüncelerini ortaya koydu. Anket sonuçlarında Trabzonspor şampiyonluk şansı bakımından zirvede yer aldı.
TurkNet için bin 650 futbolseverin katılımıyla yaptığı "Futbolseverler Spor Toto Süper Lig Hakkında Neler Düşünüyor?" konulu araştırma sonuçlarına göre, her iki kişiden biri bu sene Trabzonspor'un şampiyon olacağını düşünüyor. Trabzonspor'u Fenerbahçe, Bursaspor ve Beşiktaş izliyor.
Taraftarlar, önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor'un gideceği yönünde tahminde bulunurken, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansı en yüksek takım olarak ise Beşiktaş'ı seçtiler. Bu sene ligden düşmesi beklenen takımların başında ise Kasımpaşa gelirken her 5 kişiden 4'ü Kasımpaşa'nın ligden düşeceği yönünde oy kullandı. Bucaspor, Sivasspor ve Konyaspor da düşme ihtimali yüksek takımlar arasında gösterildi.
Takımlardaki başarısızlıkların nedenleri hakkında da çeşitli görüşler ortaya atılırken, Beşiktaş'ta istenilen performansın yakalanamamasının nedeni olarak, teknik direktör Schuster'in takımın oyun düzenini doğru kurgulamaması ve maçlarda doğru oyunculara yer vermemesi gösterildi. Diğer nedenler ise oyuncuların performansındaki düşüş ve takımın yeteri kadar azimli olmaması şeklinde sıralandı.
Katılımcılar, Anadolu takımlarının başarısının en önemli nedeni olarak ise büyük takımların kötü oynamasını görüyorlar. Havuzdan (Digitürk ve İdaa) para kazanmaları, altyapıdan başarılı oyuncuların yetişmesi ve daha başarılı teknik direktörlerin takımları yönetmesi, ön plana çıkan diğer nedenler arasında gösteriliyor.
"Teknik direktörler sezon sonuna kadar takımlarında kalır mı?" sorusuna verilen yanıtlarda ise ağırlıklı olarak Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş'in yeri en sağlam kişi olarak ön plana çıktı.