Sezon Arası Hakem Semineri Antalya'da Başladı

Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından düzenlenen 2010-2011 üst klasman hakem, yardımcı hakem ve gözlemci sezon arası semineri Antalya Ramada Plaza Otel'de başladı.

"2010 -2011 Üst Klasman Hakem, Yardımcı Hakem ve Gözlemci Sezon Arası Semineri" UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF Başkanı Mahmut Özgener, MHK Başkanı Oğuz Sarvan, bayan FIFA ve FIFA yardımcı bayan hakemler ile FIFA kokartlı futsal ve plaj futbolu hakemlerinin katılımıyla başladı. Törende 2011 yılında FIFA kokartı taşıyacak 28 hakeme FIFA kokartları takıldı.
Seminerin açılış töreninde konuşan MHK Başkanı Oğuz Sarvan, ilk yarının hakemler açısından olumlu geçtiğini belirtti. Süper Lig'de görev yapan hakemlerin 3 sezon önce 29 olan maç tecrübesi sayısının, 64'e yükseldiğini ifade eden Sarvan, 2 yıl sonra bu rakamın 90'a ulaşacağını söyledi.
TFF Başkanı Mahmut Özgener ise konuşmasında, "Yeni dönemde uluslararası alanda hakemlerimizin her türlü beklentiyi aşacak, daha fazla hakemimizin uluslararası platformda kendisini göstereceğine inanıyoruz. Kimse bu inancımızı temenni olarak algılamasın. İnancımız sizlerin karakterinden, yeteneklerinden, en zor zamanlarda koruduğunuz dik duruşunuzdan ve sizlere duyduğumuz güvenden doğuyor ve büyüyor. Gelecek 5 yıl Türk hakemliği açısından her türlü tarihi başarının yakalanacağı, uluslararası övgülerin art
arda geleceği bir dönem olacak. Buna inanıyoruz, daha doğrusu bunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

FIFA KOKARTI TAKILAN HAKEMLER
Hakem: Cüneyt Çakır, Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Yunus Yıldırım, Halis Özkahya, Tolga Özkalfa.
Yardımcı Hakem: Baki Tuncay Akkın, Orkun Aktaş, Bahattin Duran, M. Emre Eyisoy, Serkan Gencerler, Serkan Ok, Tarık Ongun, Cem Satman, Erdinç Sezertam, Aleks Taşçıoğlu.
Bayan Hakem: Tuba Tosun Ayer, Deniz Dilan Gökçek, Kadriye Gökçek.
Bayan Yardımcı Hakem: Seçim Demirel, Belgin Kumru, Sevcan Sungur, Sibel Yamaç
Plaj Futbolu Hakemi: Serdar Akçer, Arda Ergene.
Futsal Hakemi: Kamil Çetin, Ozan Soykan.