Fenerbahçe Ülker-efes Pilsen Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi'nin 13

Beko Basketbol Ligi'nin 13. haftasında Fenerbahçe Ülker'in Sinan Erdem Spor Salonu'nda Efes Pilsen'i 81-72'lik skorla mağlup ettiği karşılaşmanın ardından antrenör ve oyuncular mücadeleyi değerlendirdi.
Fenerbahçe Ülker Antrenörü Neven Spahija, çok zorlu bir karşılaşma olduğunu belirterek, "Özellikle ikinci yarıda çok iyi bir performans ortaya koyduk. Efes Pilsen bizim için çok ciddi bir rakip. İlk yarıdan sonra neler yapmamız gerektiğini daha net gördük. Savunmada ilk yarıda kötü olmamıza karşın üçüncü periyotta bu oyunumuzu düzelttik. Maçın sonunda iyi tepki veremedik. Ancak Efes Pilsen de bize bir sürpriz yapması için geç kalmıştı" dedi.
Karşılaşmayı 22 sayı- 3 ribaund- 2 asist ile tamamlayan Marko Tomas ise "THY Euroleague'de TOP 16 karşılaşmaları başlamadan önce zorlu bir maç oynadık. Bu skor bizi memnun etti. Her ne kadar dördüncü periyotta iyi bir performans ortaya koyamasak da kazanmak önemliydi. Jasikevicius çok büyük bir oyuncu. Bizimle sadece tek antrenman yapmasına karşın önemli katkı sağladı. Onunla aynı takımda olmak büyük bir keyif" diye konuştu.
Efes Pilsen Antrenörü Velimir Perasovic, karşılaşmaya iyi başladıklarını ve bunun sonucunda da önemli bir avantaj yakaladıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Özellikle ikinci periyotun sonunda serbest atışlarla fark dört sayıya kadar indi. Üçüncü periyotta çok fazla boş atış kaçırdık ve Fenerbahçe Ülker bu süreçte 7 sayılık bir avantaj yakaladı. Maçın da kırılma dönemi bu oldu. Karşılaşmanın final periyotunda dört kısaya dönerek farkı eritmeye çalıştık. Ancak zaman yeterli olmadı."
Efes Pilsen'de 12 sayı- 1 ribaund- 3 asist ile mücadeleyi tamamlayan Nikola Vujcic de "Fenerbahçe Ülker bu karşılaşmada iyi bir oyun çıkarttı. İkinci yarıda çok fazla boş atış kaçırdık. Daha sonra geri gelmeye çalıştık. Ancak Fenerbahçe Ülker gibi bir takıma karşı geri dönmek kolay olmuyor. Biz de bunu başaramadık" diye konuştu.