Lider Fenerbahçe, Beşiktaş Cola Turka'yı konuk edecek

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) 10. haftasında oynanacak maçta, zirvenin sahibi Fenerbahçe, Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşacak.

Kadınla

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) 10. haftasında oynanacak maçta, zirvenin sahibi Fenerbahçe, Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşacak.

Kadınlar Birinci Ligi'nde sezonun onuncu haftasında derbi heyecanı yaşanacak. Puan cetvelinde 8 galibiyet ile liderliği elinde bulunduran Fenerbahçe, 6 galibiyeti bulanan Beşiktaş Cola Turka'yı konuk edecek. Bu önemli maç yarın saat 15.30'da Caferağa Spor Salonu'nda oynanacak.

2011 yılının ilk derbi mücadelesinde sarı - lacivertliler galip gelerek liderlik yarışında önemli bir engeli aşmayı, Siyah Beyazlılar ise deplasmanda rakibini yenerek zirvedeki üçleye bir adım daha yaklaşmayı hedefleyecek.

Geride kalan 9 maç sonunda Fenerbahçe rakip potalara ortalama 83.7 sayı bırakarak ligin en skorer takımı olma sıfatını elinde bulundururken, rakiplerini de ortalama 66.2 sayıda tuttu. Tek yenilgisini Kayseri deplasmanında Panküp Kayseri Şeker'den alan sarı - lacivertliler, 8 maçlık galibiyet serisi yakalayarak averajla Galatasaray Medical Park'ın önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Bu dönemde takımın sayı lideri olan Penelope Jane Taylor, ortalama 16.7 sayı üretirken, ribaundlarda 6.6 ortalama ile Nevriye Yılmaz, 3.3 asist ortalaması ile de Birsel Vardarlı en etkili isimler olarak göze çarptılar.

Beşiktaş Cola Turka ise Ceyhan Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Galatasaray Medical Park ile oynadığı maçları kaybederken, rakip potalara ortalama 72.1 sayı bıraktı ve potasında da 68.5 sayı gördü. Bu dönemde siyah - beyazlılarda İziane Castro Marques 21.3 sayı ortalaması ile galibiyetlerde önemli rol üstlenirken, Yasemin Horasan 6.8 ribaund, Nilay Yiğit ise 4 asist ortalaması ile mücadele ederek takımlarına katkı sağladılar.