Galatasaray Genel Sekreteri Çelebi'den Demirören ve Yıldırım'a ağır suçlama

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Işın Çelebi, yabancı transferde gündemi sarsan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Azi

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Işın Çelebi, yabancı transferde gündemi sarsan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ağır bir ithamla suçladı.

Daha önce yabancı futbolcuya karşı olan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın görüş değiştirdiğini ima eden Çelebi, "Yabancı sayısı sınırsız olsun diyenler; sanırım menajerlerden komisyon alıyor." dedi.

Türk futbolunda son yapılan transferler ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demiören'in, geçmiş yıllardaki tavrının aksine, yabancı futbolcu sınırlamasının kaldırılmasına yönelik mesajları ve öncesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın sınırlamanın kaldırılması doğrultusundaki sözleri güncelliğini korurken, bu konuda Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Işın Çelebi, tepkili olduğunu dile getirdi.

"Yabancı sayısı sınırsız olsun diyenler; sanırım menajerlerden komisyon alıyor." diyen Çelebi, Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na yaptığı açıklamada, "Ajax, Galatasaray stiline çok uyan bir takım. O nedenle TT Arena'nın açılışına Ajax'ın gelmesini çok yerinde buluyorum. Onlar da bizim gibi altyapıdan adam yetiştiriyor." dedi.

10 YABANCI KURALI TÜRK FUTBOLUNA İHANETTİR

Yabancı futbolcu konusunda Türkiye'de çok büyük hataların yapıldığını belirten Işın Çelebi, "Son yıllarda 10 yabancı futbolcu kararı alındı. Biz altyapıyı ön planda tutan bir kulübüz. Altyapıdan oyuncu yetiştirip, başarıyı böyle yakalamayı arzu eden bir takımız. Ajax da öyle; bu bakımdan iyi bir açılış partneri Hollanda ekibi. 10 yabancı prensibi Türk futboluna ve milli takıma çok büyük bir darbe vurdu. Menajerleri kazandıran bir sistem. Şenes Erzik de aynı şeyi söyledi. Aklın yolu birdir. 10 yabancı kuralını 6'ya indirmek, 4 tanesini oynatmak gerekir. Altyapıdan gelen futbolcuları oynar hale getirmek gerekiyor. Türkiye bu şekilde güçlenebilir." dedi.

"Bu menajerlerin yönettiği bir futbol düzeni oluyor. Çok yanlış. Türkiye, 10 yabancı şartını kaldırmazsa gençlerine ve milli takıma yazık eder." diyen Çelebi,şöyle konuştu:

"Yabancı sayısının serbest bırakılmasını söyleyenleri tebrik ederim. Bun söyleyenler, bence, menajerlerden komisyon alıyor. Bu menajerlik düzeni Türkiye'ye hiç hayrı olmayan, sakat bir düzen. Bu 10 yabancı limiti, menajerlik düzeni milli takımı darmadağın etti. Avrupa Birliği'nde de bu yok. Avrupa Birliği içinden gelen futbolcularda serbestlik var. Güney Amerika'dan gelenlere ya da Afrika başka bir yerden gelenlere kısıtlama var. 3 tane alabiliyorlar."

GELEN YABANCILAR GECE ALEMLERİNDE ZUM OLUYORLAR

Gelen futbolcuların Türk futbolcularının önünü tıkayarak çok miktarda para aldıklarını belirten Galatasaray Genel Sekreteri Işın Çelebi, "Avrupa'da bile kısıtlama var; Türkiye yol geçen hanı mı? Yabancı serbestliğinden bahseden insanlar düşünmüyorlar mı? Ardalar, Sabriler nasıl yetişti altyapıdan. Biz bunları bırakalım Arjantin'deki, İspanya'daki adamlara, Afrika'daki adamlara, parayı sokağa atalım; gelip İstanbul gecelerinde zum oluyor adamlar." dedi.

TRANSFERLERİ BİLMİYORUM; MENAJERLİK SİSTEMİYLE İLGİM YOK

Işın Çelebi, yapılması planlanan 4 transferin 15 Ocak'taki stat açılışına yetiştirilip, yetiştirilmeyeceğiyle ilgili soruya ise, "Bilmiyorum; benim menajerlik sistemiyle ilgim yok. Türkiye'deki bu düzen hiçbir yerde yok. Bu, yol geçen hanı düzeni. Bu, milli takıma ihanet etmek demek. İsteyen istediğini söylesin. Kızan kızsın; bu menajerlik düzeni böyle giderse Milli Takım da sürekli aşağıya gider." şeklinde ilginç bir cevap verdi.

Galatasaray'ın 2010 - 2011 sezonunun ikinci yarısında maçlarını oynayacağı yeni statla ilgili de konuşan Işın Çelebi, "Yeni stadımız, Galatasaray'a çok büyük güç ve çoşku getirecek. Yeni stat 25 milyon taraftarın hayalinin ürünü. İyi bir dönem olacak." diyerek sözlerini noktaladı.