Erciyes Kayak Merkezi dağ yönetimine emanet edilecek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 300 milyon euroluk projenin uygulamaya konulduğu Erciyes Kayak Merkezi, dağ yönetimine emanet edil

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 300 milyon euroluk projenin uygulamaya konulduğu Erciyes Kayak Merkezi, dağ yönetimine emanet edilecek. Belediye, projelerin hizmete girmesiyle birlikte kayak merkezine yerli ve yabancı turistlerin akın etmesi sonrasında burada profesyonel bir yönetimin işbaşında olmasını amaçlıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Master Projesi kapsamında hayata geçirecekleri birinci etap projelerinde önemli bir mesafe kat ettiklerini açıkladı. Bu yılın 6 ayı itibarıyla 100 milyon liralık yatırımın tamamlanmış olacağını anlatan Özhaseki, kayak merkezinin de konusunda ve işinde uzman kişilerden oluşacak bir dağ yönetimine bırakılacağını anlattı. Kayak merkezinin bir belediye birimince yönetilmesinin yanlış olacağını ifade eden Başkan Özhaseki, şu bilgileri verdi:

"Benim ve belediyemizin de Erciyes Master Projesi'nin konuşulmadığı gün yok gibi. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan yeni çalışmalarla ilgili kararlar alıyoruz. Bunlardan birisi de Erciyes'te bir dağ yönetimi oluşturacağız. Bu dağ yönetimi içerisinde, dağı temsil eden herkes içinde bulunacak. Otelciler olacak, restoren ve kafe sahipleri olacak. Alt yapıdan da sorumlu biz olacağız. En önemlisi de pazarlama safhası ile ilgili çalışmalar olacak. Bunun için profesyonel arkadaşlar yönetimde bulunacak. Geniş bir kadro düşünülüyor. Kayak merkezinde, yere düşen olursa, sağlık ekibi gelecekse bundan dağ yönetimi sorunlu olacak. Yolda arıza olursa dağ yönetimi sorumlu olacak. Alt yapıda sorun varsa dağ yönetimi sorumlu olacak. Yoksa burasını belediyenin bir birimi gibi görmek doğru olmaz. İdare etmek yanlış olur. Profesyonel gibi yaklaşmak gerekir. Çünkü Erciyes Kayseri için önemli bir değerdir."

Proje kapsamında yıkılacak olan tesislerle ilgili sorunlarında çözüldüğünü ifade eden Başkan Özhaseki, bu yıl içerisinde Tekir Yaylası'ndan Develi ilçesine doğru proje kapsamında yer alan çalışmalara başlanacağını anlattı. Başkan, projenin birinci aşamasında teleferik ve telesiyejler ile sosyal tesislerin yapılması aşamasında sona doğru gelindiğini belirtti. Özhaseki, inşaat sezonun kısa olması nedeniyle bazı işlerin bahar ayına kaldığını sözlerine ekledi.

Geçen yıl Erciyes Kayak Merkezi'nde sosyal tesis, teleferik, telesiyej ve karlama ünitelerinin hayata geçirilmesi amacıyla 16 ayrı noktada temel atıldı. Bu projelerin yapımında önemli bir mesafe alındı. 2011 yılının Haziran ayına kadar bu çalışmalar tamamlanacak. Belediye, bu çalışmalar bittiğinde 100 milyon lira harcamış olacak. Hükümetin Erciyes Master Projesi için ayırdığı 50 milyon liralık ödenek ve belediyenin sağlayacağı yeni kaynaklarla en az 100 milyon liralık yatırımın 2011 yılında da gerçekleşmesi bekleniyor.