Basketbol 2011 Beşiktaş Cola Turka - Galatasaray Cafe Crown derbisiyle başlayacak

Beko Basketbol 1. Ligi'nde 2010 Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker maçıyla biterken, 2011 yılı ise Beşiktaş Cola Turka - Galatasaray Cafe Crown

Beko Basketbol 1. Ligi'nde 2010 Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker maçıyla biterken, 2011 yılı ise Beşiktaş Cola Turka - Galatasaray Cafe Crown derbisiyle başlayacak.

2011 yılının ilk, Beko Basketbol Ligi'nin ise 13. haftası, Fenerbahçe Ülker'i mağlup ederek liderliği ele geçiren Galatasaray Cafe Crown'ın Beşiktaş Cola Turka'ya konuk olacağı derbi mücadelesine sahne olacak. Beşiktaş Cola Turka Arena'da oynanacak maç, yarın saat 19.00'da başlayacak ve Spormax ekranlarından naklen yayınlanacak.

Bu karşılaşma öncesinde Galatasaray Cafe Crown, 9 galibiyet ve 2 mağlubiyetle Beko Basketbol Ligi'nde averajla lider durumda bulunurken 1 maç eksiği olan Beşiktaş Cola Turka ise 11 maçta elde ettiği 7 galibiyet sonucu 7. sırada yer alıyor.

Ligde son 7 maçını kazanan ve bu süreçte Eurocup'ta bulunduğu gruptan da lider olarak bir üst tura yükselen Galatasaray Cafe Crown, son dönemde istim üstünde bir görüntü sergilerken Avrupa mücadelesini umduğundan erken noktalayan Beşiktaş Cola Turka, ligin son haftasında da Tofaş karşısında farklı bir mağlubiyete uğradı. Bu maç öncesinde ise Siyah Beyazlılar'ın dört maçlık bir galibiyet serisi bulunuyordu.

Yarınki mücadele, Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown'un bu sezonki ikinci karşılaşması olacak. İki takım sezon başında, Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu'nda karşılaşmış, Antalya'daki mücadele, 89-81 Beşiktaş Cola Turka galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

Geride kalan maçlarda 10,5 sayı ortalaması yakalayan Preston Shumpert, Galatasaray Cafe Crown'ın en skorer oyuncusu olarak dikkat çekerken Beşiktaş Cola Turka'da Mire Chatman, 16,3 ortalamayla, bu kategoride takımının lideri durumunda ancak, ABD'li oyuncu bu maç öncesinde kulübü tarafından kadro dışı bırakılmış durumda.

Sakatlıkları bulunan Fedor Likholitov ve Cüneyt Erden'in durumları da belirsizliğini koruyor. Galatasaray Cafe Crown'un kadrosunda ise eksik oyuncu bulunmuyor.