Diyarbakırspor Transfer Rekoru Kırdı

Maddi sıkıntılardan dolayı ligin başlamasına 10 gün kala toplanıp kampa başlayan ve Türkiye Futbol Federasyonu'na olan borcundan dolayı transfer ettiği futbolcuların ligin ilk haftasındaki Ç

Maddi sıkıntılardan dolayı ligin başlamasına 10 gün kala toplanıp kampa başlayan ve Türkiye Futbol Federasyonu'na olan borcundan dolayı transfer ettiği futbolcuların ligin ilk haftasındaki Ç.Rizespor maçında oynatamayan Diyarbakırspor, son 25 günde 32 futbolcu transfer etti.
Geçen sezonki kadrodan sadece Ufuk ve Osman'ın kaldığı Diyarbakırspor'da Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig'den futbolcular transfer edildi. TFF'ye olan borcun ödenerek lisans krizinin çözülmesinden sonra rahat nefes alan Diyarbakırspor artık ligde başarılı olmak istiyor.
Diyarbakırspor'un transfer ettiği futbolcular şöyle;
Halil Zeybek (Bursaspor-Kiralık), Korcan Çelikay (Beşiktaş-Kiralık), Caner Altın (Boluspor), Engin Öztonga (Çaykur Rizespor), Erhan Çatalcam (Boluspor), Kadir Keleş (Trabzonspor), Kürşat Ergun Aydın (Giresunspor), Mustafa Çiçek (Çaykur Rizespor), Samet Gökmen Akınay (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Savaş Bahadır (Giresunspor), Serdar Keşçi (Sürmenespor), Suat Mutlu (Gaziosmanpaşa), Umut Eskiköy (Çaykur Rizespor), Volkan Bekci (Siirtspor), Zafer Şakar (Boluspor), Ali Aliyev (Kartalspor), Gilman Lika
(Boluspor), Kerem Sarıhan (Karşıyaka), Orçun Gencebay (Bursaspor), Önder Çengel (Karşıyaka), Suat Usta (Neftçi Bakü), Uğur Akdemir (Konyaspor), Volkan Yılmaz (Gaziosmanpaşa), Erkan Vurhan (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor), Fırat Özer (Gaziosmanpaşa), Mehmet Öztonga (Kocaelispor), Onur Çubukçu (Bucaspor), Yasin Balku (Adana Demirspor), Ali Yıldırım (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor), Ali Cansun Begeçarslan (Kocaelispor), Gökhan Solak (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Tufan Esin (Manisaspor).
Diyarbakırspor'da A Takım 24 futbolcu ile tutulurken, diğer futbolcuların A2 Takımı ile idman yapması kararlaştırıldı. Statü gereği profesyonel futbolcular hem A hem de A2 takımında forma giyebiliyor. Futbolcularla toplantı yapan Teknik Direktör Kaya,"Hepinizi çalıştırma ve oynatma şansımız yok. A2 ile idman yapın, gerekli görürsek kadroya alırız" dediği öğrenildi.
Bu arada Diyarbakırspor, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada hazırlık maçı yapmak için rakip arıyor.
(MG-ERS-ERS-S)