İzmit Belediyesi: Yetki Dünya Su Kayağı Federasyonu'nun

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, 16-19 Eylül tarihleri arasında İzmit'te yapılacak olan Avrupa Su Kayağı Şampiyonası ve Dünya Kupası 2010 etkinliği ile ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Yardımcısı Bulut, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı A.İnkilap Obruk'un Gölkay'daki etkinliğin durdurulması için Kocaeli Valiliği'ne yaptığı başvurunun hiçbir yasal gerekçesinin olmadığını belirterek, "Avrupa ve Dünya su kayağı şampiyonasının nerede ne zaman yapılacağının tesbiti ve yetkisi Dünya Su Kayağı Federasyonu'na aittir. Dolayısı ile Türkiye'deki federasyonun bu etkinliği engelleme hakkı ve yetkisi de yoktur. TSSF'nin İzmit'teki organizasyonu engelleme çabasının altında
Dünya Su Kayağı Federasyonu'ndan talep ettiği 20 bin euronun kabul edilmemesi yatmaktadır" dedi.
"HAZİRAN AYINDA TOPLANTI YAPILDI"
İzmit'teki etkinliğin tarihinin Haziran ayı içinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı A.İnkilap Obruk ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın katıldığı ortak toplantıda kararlaştırıldığını vurgulayan İbrahim Bulut, "Federasyonun bugünkü tutumunu anlamakta güçlük çekmekteyiz.İki federasyon arasındaki çekişmenin ülkemizin tanıtımına önemli katkısı olacak organizasyonun yapılmamasına müsaade edilmeyecektir.
İzmit'teki şampiyona bütün engellemelere rağmen belirlenen tarihte yapılacaktır" dedi.
Bulut,16-19 tarihleri arsında İzmit'te yapılacak olan Avrupa Su Kayağı Şampiyonası ile Dünya Kupası 2010 organizasyonuna 25 ülkeden dünya klasmanında en üst sıralarda yer alan 150 sporcunun katılacağını da ifade ederek, "Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'ndan, su kayağı sporunun gelişmesi ve geniş kitlelere ulaşması için bize destek ve yardımcı olmasını beklerdik" şeklinde sözlerini tamamladı.