Ankaraspor, Teknik Direktör Önder Özen İle Anlaştı

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Ankaraspor, teknik direktör Önder Özen ile anlaştı.

Batıkent'teki ASKİ Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza törenine Ankaraspor Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz, teknik direktör Önder Özen ile yardımcı antrenörler Hasan Özdemir, Ahmet Yavuz ve kaleci antrenörü Mehmet Varlıer katıldı. Törende konuşma yapan başkan Kurnaz, Ankaraspor'un geçen sezon Süper Lig'den hakkız olarak düşürüldüğünü belirterek, "Bu nedenle geçen sezonu futboldan uzak geçirmek zorunda kaldık. 1 yıldır futbola aç bir takım olarak gümbür gümbür geliyoruz" dedi. Ruhi Kurnaz, her alanda adaletin
olması gerektiğini, bu nedenle Türk Adaleti'ne güvendiklerini ifade ederek, "Şu an mahkememiz sürüyor. Anayasa Mahkemesi Adaletin en üst makamı. Onun vereceği karara saygımız var. Anayasa Mahkemesi şayet tahkim kurulunun kararını bozarsa, yeniden Süper Lig'e dönme şansımız olacak. Aksi takdirde Bank Asya 1. Lig'deki hedefimiz elimizden alınan hakkı tekrar elde ederek, Süper Lig'de yeniden yer almak" diye konuştu.
Ankaraspor Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz, Türkiye genelinde en az sokak çocuğunun Ankara'da bulunduğunu hatırlatarak, "Bunun nedeni Ankaraspor'un geliştirdiği projedir. Türkiye'de ilk kez altyapı grubunu 3 yaş sınırına kadar indiren ve onları derslerinde başarılı olmaya teşvik eden kulüp biziz. Bu nedenle çocuklarımız sokaklar yerine Ankaraspor'un futbol okullarını tercih ediyorlar. Böylece hem biz futbolcu ordusu kuruyoruz, hem de ana babalar çocuklarını kötü alışkanlıklardan ve sokaklardan kurtarmış
oluyorlar" dedi.
Yeni teknik adam Önder Özen de içindeki tek duygunun Ankaraspor'a sağlayacağı katkıdan ibaret olduğunu bildirerek, şunları söyledi:
"Buraya gelmeden hem başkanla, hem menajerlerle görüştüm ve ayağımda prangalar olmadan çalışacağım bir kulübe geldiğime emin oldum. Ankaraspor'un hem maddi, hem de manevi kaybı çok büyük. Bu nedenle daha fazla sokağa atılacak paraları olmadığını düşünüyorum ve ona göre bir transfer politikası belirleyeceğiz"
Daha sonra başkan Ruhi Kurnaz, teknik direktör Önder Özen ile sözleşme imzaladı.