Fenerbahçe'de Kan Kaybı Devam Ediyor

Turkcell Süper Lig'in 23. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, 7 maçlık galibiyet hasretini dindiremedi.

  Maç ; sonrası dü ; zenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahç ; e Teknik Direktö ; rü ; Christoph Daum , bir gazetecinin ' 7 maç ; tır kazanamıyorsunuz . Daha ö ; nce kariyerinizde 7 maç ; kazanamadığınız oldu mu? ' sorusu ü ; zerine , ' Hayır , kariyerimde ö ; yle bir şey yaşamadım ' dedi .

Karşılaşmanın başında rakip takımı hataya zorlayacak baskıyı kuramadıklarını anlatan Daum , şö ; yle konuştu :
' Orta sahada gereksiz top kaybımız oldu ve kontratakla golü ; buldular . Golden sonra baskıyı arttırdık , gol de attık ama maalesef ' ofsayt ' diye sayılmadı . İkinci yarıya Fenerbahç ; e ' ye yakışır şekilde başladık ve fazlasıyla hak ettiğimiz golü ; attık . Maç ; ın sonuna doğru 2 . golü ; atacağımızdan emindik , ama maalesef Alex ' in gö ; rdü ; ğü ; kırmızı kart maç ; ın dengesini bozdu . Ondan sonra rakibin ilk golü ; ndeki gibi top kaybımızla rakibi 2 . golü ; atmaya davet ettik . Aslında fazla pozisyonları yoktu , bizim hatalarımızdan pozisyonları oldu . Şimdiye kadar planladığımızdan ç ; ok daha az puan elde ettik . Şu an tek hedefimiz Antalyaspor ' u yenip , bir seri yakalamak . '

Taraftarların bazı oyunculara tepki gö ; stermesiyle ilgili bir soru ü ; zerine Daum , ' Takım geriye dü ; ştü ; ğü ; zaman taraftarlarımız bü ; yü ; k bir dü ; ş kırıklığına uğruyor ama hangi oyuncuyu sevip sevmediğini bilmiyorum ' şeklinde yanıt verdi .

Daum , hakemle ilgili konuşmadığını belirterek , ' Ancak hakemin verdiği kararları anlamaya ç ; alışıyorsunuz . Gü ; venilir kararlar vermesini istiyorsunuz ama bugü ; n gö ; rdü ; ğü ; mü ; z şeyler pek anlaşılabilir şekilde değildi ' diye konuştu .

' Fenerbahç ; e bu futbolla şampiyon olabilir mi? ' sorusu ü ; zerine Daum , ' Şu an oynadığımız futbolla şampiyon olmak ç ; ok zor gö ; rü ; nü ; yor . Mutlaka daha iyi futbol sergilememiz gerekiyor ' diyerek sö ; zlerini tamamladı .

AVCI : ' TAKIMIN MÜ ; CADELESİ VE COŞKUSU BENİ MUTLU ETTİ '

İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediyespor Teknik Direktö ; rü ; Abdullah Avcı , ilk yarıda rakiplerine pozisyon vermediklerini belirterek , ' Ancak biz de fazla pozisyona girmedik . İkinci yarıda 20-25 dakika Fenerbahç ; e ' nin yü ; kselttiği tempoya cevap veremedik . Top kayıpları yaptık ve yanlış eşleşmeden gol yedik . Ondan sonra oyunu dengeledik . Belki 1-2 kere gittik ama bir gol attık ve kazandık . Takımın mü ; cadelesi ve coşkusu beni mutlu etti ' dedi .

Fenerbahç ; e ' yi 3 . kez Atatü ; rk Olimpiyat Stadı ' nda yenmeleriyle ilgili bir soru ü ; zerine Avcı , ' Fenerbahç ; e ile 6 kez karşılaştık , 3 ' ü ; nü ; burada kazandık , 1 beraberliğimiz , 2 yenilgimiz var . Burada kazanmamızın ö ; zel bir nedeni yok . Oyun oynamaya ç ; alışıyoruz ' diye konuştu .

Takımının galibiyetinde bü ; yü ; k payı olan forvet oyuncusu İskender Alın , ilk yarıda iyi mü ; cadele ettiklerini ve ö ; ne geç ; tiklerini ifade ederek , ' Ondan sonra geri ç ; ekilince golü ; yedik . Ancak hızlı hü ; cumlarda golü ; bulduk ve kazandık ' şeklinde konuştu .

Bir soru ü ; zerine Fenerbahç ; e ' nin altyapısından yetiştiğini anlatan İskender , ' Fenerbahç ; e daha hazır oyuncular istediği iç ; in altyapıdan gelen oyuncular başka takımlarda oynuyor . Geç ; en sene de Turkcell Sü ; per Lig ' deki ilk golü ; mü ; Fenerbahç ; e ' ye atmıştım . Bugü ; n de iki gol attım ' diye konuştu .

Bu arada , 25 . yaş gü ; nü ; nü ; bugü ; n kutlayan İskender , doğum gü ; nü ; nde Sarı-lacivertli takıma 2 gol atmanın sevincini yaşadı .

İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediyespor ' un bir diğer oyuncusu Cesario da maç ; ta Alex ' i iyi kontrol ettiklerine ve Brezilyalı oyuncunun Fenerbahç ; e ' yi organize etmesine izin vermeyerek , maç ; ı kazandıklarını sö ; yledi .

Fenerbahç ; eli oyuncu Fenerbahç ; e ' nin Brezilyalı futbolcusu Deivid de Souza , İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediyespor ' un 2 kez kalelerine geldiğini ve golleri attığını sö ; yleyerek , ' Rakibimiz 2 kere geldi ve golleri buldu . Elimizde olan avantajları kaybettik ' dedi .

Bundan sonra yollarına daha ciddi ve konsantre bir şekilde devam etmeleri gerektiğini anlatan Deivid , ' Kazanan Fenerbahç ; e ' yi geri getirmemiz lazım . Futbolda kazandığınız zaman gü ; veniniz gelir . Gü ; veniniz gelince performansınız artar . Belirli bir sü ; re kazanamazsanız gü ; veniniz azalır . Kazandıkç ; a performans takım ve bireysel olarak artacaktır ' diye konuştu .

Gerek sakatlığı gerek hocanın tercihi nedeniyle bir sü ; redir takımdan uzak kaldığını anlatan Brezilyalı oyuncu , ' Ç ; alışmaya devam ettim . Oyuna girdiğimde takıma yardımcı olmaya ç ; alıştım . Takımdan uzak kalmayı kimse istemez . Umuyorum bundan sonra forma şansı bulurum ' şeklinde konuştu .