Çaykur Rizespor Kaçan Penaltılara Yanıyor

Bank Asya 1. Ligi'nde Süper Lig'e çıkma ümidi kalmayan Çaykur Rizespor, evinde aldığı Gaziantepspor Büyükşehir Belediyespor mağlubiyeti ile düşme potasına girdi.

  Çaykur Rizespor kendi saha ve seyirci üstünlüğüne rağmen 14 . dakikada Riberio ve 84 . dakikada Kemal ' in kaçırdığı iki penaltının ardından , rakibine 2-1 mağlup olmanın üzüntüsünü yaşıyor . Skor tribünlerde öfke ile karşılanırken , mağlubiyetin öfkesi saha dışına da taştı . Bir grup taraftar maç sonrası stadyum çevresinde toplanarak yönetimi istifaya çağırdı . Aynı taraftar grubu Çaykur Rizespor eski kulüp başkanı Ekrem Cengiz ' i yeniden göreve çağırdı .
Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gaziantepspor Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Ali Doğan , kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek " Çok zor geçecek bir maçtı . Rize her zaman tüm takımlar için zorlu bir deplasmandır . Çünkü taraftarı ile diğer özellikleri ile bu ligin üstünde bir takımdır . Biz bunun bilincinde buraya geldik . Biz çıkışımızı sürdürme ve bir an önce alttan kurtulma adına maçı kazanma niyeti ile buraya geldik . Futbolcularım iyi mücadele etti . Rizespor da
daha önceki maçlarına kıyasla bize karşı iyi mücadele etti . Penaltıları atsaydılar maçın seyri değişebilirdi . İki takım da kazanmaya yakındı . Ancak biz kazandığımız için çok mutluyum " dedi .
Gaziantepspor Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Eren ise yaptığı açıklamasında , " Bu maçın çok zorlu geçeceğini biliyorduk . Maçta geriye de düştük . Bizim için geriden gelip maç alamaz diyenler vardı . Bugün bunu başardık . İki penaltı kaçtı . Rize için üzücü bir şey ama bizim kalecimizi , Bora arkadaşımı kutluyorum . İki penaltı çıkardı " diye konuştu .
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan , ağır bir yara aldıklarını belirterek takımı hastaya benzetti . Kayıhan , " Bugün çok acı bir yenilgi aldık . Futbolda her türlü gün var . Ancak böyle bir günü futbol hayatım boyunca ilk kez yaşadım . Oyunun geneline baktığımızda ; penaltılar kaçırıyoruz . Goller kaçırıyoruz . Kalemize dört kez gelen rakip bizi yenip gidiyor . Üzüntümüz sonsuz . Bir hasta var şu anda . Rizespor ' u hasta bir takım olarak görüyorum . Bunu iyileştirmek için her türlü çabayı sarf ediyoruz .
Futbolcularım da bu konuda çok duyarlı . Şu anda Rizespor ' un konumu ve durumu itibariyle ileriye dönük mutlaka tedbirler alması lazım . Bu oyuncularla biz ligde bu savaşı veriyoruz . Bu oyuncularla vermeye devam edeceğiz . Ama tabi ki futbolda duygusallığa yer yok . Hele hele laubaliliğe hiç yer yok . Onun için gerekli önlemleri alacağız " şeklinde konuştu .
Çaykur Rizesporlu futbolcu Mehmet ise yaptığı açıklamada , " İkinci yarı penaltı öncesinde bile iyi baskı kurduk . 2-2 ' yi yalayacağımıza ben inandım . 2-2 ' yi yakalasaydık zaten 3-2 galip gelirdik . Ama futbolda bazen böyle şeyler olabiliyor . Çok büyük futbolcular da penaltı kaçırabiliyor . Ama ben mağlubiyetin faturasının bir kişiye yüklenmesine karşıyım " dedi .