Başkent Derbisini Ankaragücü Kazandı

Turkcell Süper Ligi'nin 23. haftasında oynanan başkent derbisinde Ankaragücü, Gençlerbirliği'ni Vassell'in ilk yarıda attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı.

  Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav , Ankaragücü ' nün daha iyi oynadığını belirterek , " Ankaragücü ilk yarıda çok iyi oynadı . İlk yarıdaki oyunlarıyla maçı hakettiler . İkinci yarıda pozisyon bulduk ama değerlendiremedik . Ankaragücü ' nü kutluyorum " dedi . Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek ise , böyle bir galibiyete çok ihtiyaçları olduğunu ifade ederek , " Uzun zamandır bu galibiyeti bekliyorduk . Ligin 2 . yarısında namağlubuz . Bugün galibiyete çok
ihtiyacımız vard . Üzerimizde bir stres vardı . Bu galibiyetle bunu attık . Bundan sonra çok daha iyi bir Ankaragücü olacak . Buradan taraftarlarımıza destekleri için teşekkür ediyorum . Ben de en az onlar kadar 19 Mayıs Stadı ' nda oynamak istiyorum . Buranın atmosferi çok farklı . Ama zemin çok kötü . Bugün Rothen de sakatlandı . Zemin düzelene kadar kesinlikle maçlarımızı Yenikent ' de oynayacağız " ifadelerini kullandı .
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll hücumda etkili olamadıklarını belirterek , " Yaptığımız bir hata sonrasında golü yedik . İyi mücadele ettik . Ama ofansif anlamda istediklerimizi yapamadık . Hücumda pasif kaldık . Mücadele etmenin sonucu getirmediğini gördük . Gol atamayınca maçı kaybediyorsunuz . Ofansif anlamda yaptıklarımızdan memnun değilim . Ama bugün yenilgiyi hakettiğimizi de söylyemem " dedi . Doll , bir soru üzerine ise , " Devre arasında takıma bir golcü alınmadığı için yüzde 100 pişmanım " cevabını
verdi .
Ankaragücü Teknik Direktörü Roger Lemerre ise maça iyi başladıklarını ifade ederek , " Böyle zeminde futbol oynamak çok zordu . Maça iyi başladık . Bunun ödülünü aldıt ve erken bir gol bulduk . İkinci yarıda geriye yaslandık . Kontra ataktan 2 . golü bulabilirdik . Rakibe fazla pozisyon vermedik " diye konuştu .
Gençlerbirliği ' nin golcü oyuncusu Kahe , hücum bölgesinde zorlandıklarını ifade ederken , Ankaragücü ' nün Fransız oyuncusu Jerome Rothen , uzun süredir bekledikleri galibiyetin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi .