Türkiye Kros Ligi 1. Kademe Şampiyonası Denizli'de Yapıldı

Atletizm Federasyonu Kulüpleri Arası Kros Ligi Türkiye Şampiyonası birinci ayağı beyaz cennet Pamukkale'de yapıldı.

Pamukkale travertenlerinin yamacında yapılan şampiyonada 6 branşta 535 erkek ve bayan sporcu dereceye girmek için büyük efor sarfederken, vatandaşların ilgisi de dikkat çekti. Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin de izlediği kros şampiyonasına Etiyopya asıllı milli atlet Alemitu Bekele damgasını vurdu. 6 bin metre bayanlar kategorisinde startın verilmesiyle birlikte grubun önüne geçen ve kısa sürede rakipleriyle arasındaki farkı açan Alemitu Bekele, 18.30'luk derecesiyle rakiplerine tur bindirirek rahat bir şekilde şampiyon oldu. Erkeklerde İzmit Büyükşehir Belediyespor, Bayanlarda da Üsküdar Belediyesi ilk 3'ü kimseye kaptırmazken, dereceye girenlerin ödüllerini Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi verdi. Zorlu parkurda zaman zaman zor anlar yaşayan bazı bayan atletler, finish çizgisini geçer geçmez kendilerini yere bıraktılar. Ayakta duracak hali kalmayan atletleri hakem ve diğer görevliler ayağa kaldırdı.

Denizli'nin son yıllarda atletizme büyük önem verdiğini belirten Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, "Denizli'de çok iyi bir organizasyon ve parkurda yapılan şampiyonada 6 branşta 535 sporcu dereceye girebilmek için mücadele ediyor" dedi.

Şampiyonaya katılanların arasında milli takıma giren ve uluslararası başarısı olan atletlerin de bulunduğunu belirten Mehmet Terzi, "Şampiyonada büyük bir çekişme yaşandı. İddialı olan kulüpler büyük başarıya imza atıyor. Geçen yıl şampiyon olan kulüpler bu yıl Avrupa şampiyonasına katıldı. 6 kulübün sporcuları Avrupa şampiyonasında hem ferdi hem de takım olarak dereceye girdi. Bu yıl şampiyon olacaklar da uluslararası şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek" şeklinde konuştu.
(AV-SK-EYB-S)