Nijerya Milli Takımı, Teknik Direktörünü Buldu

Güney Afrika'nın ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Kupası Finalleri'nde mücadele edecek olan Afrika temsilcisi Nijerya'da teknik direktörlük görevine İsveçli Lars Lagerback getirildi.

  Nijerya Futbol Federasyonu ' ndan ( NFF ) yapılan aç ; ıklamada milli takım teknik direktö ; rlü ; ğü ; gö ; revine İsveç ; li 61 yaşındaki tecrü ; beli teknik adam Lars Lagerback ' in getirildiği ifade edildi . Lagerback , geç ; tiğimiz ay Angola ' da yapılan Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde Nijerya ' nın Gana ' ya 1-0 yenilmesinden sonra gö ; revden alınan Shuaibu Amodu ' nun yerine gö ; reve başlayacak .
Lagerback , 1990 yılından İsveç ; Futbol Federasyonu ' nda genç ; milli takım antrenö ; rü ; olarak gö ; reve başladı . 1996 yılında İsveç ; B Milli Takımı ' nın başına geç ; ti ve 1998 ' de A Takım yardımcı antrenö ; rü ; oldu . 2000 yılında ise dö ; nemin İsveç ; Teknik Direktö ; rü ; Tommy Soderberg ile birlikte takımın ortak sorumlusu oldu . 2004 yılına kadar bu gö ; revde kalan Lagerback , İsveç ; ' in Euro 2000 Finalleri ve 2002 Dü ; nya Kupası ' na gitmesini sağladı .
İsveç ; , Euro 2004 ' te ç ; eyrek final oynarken , Lagerback ö ; nderliğinde Euro 2008 ' e de katıldı ancak grup maç ; larında Rusya ' ya 2-0 yenilerek turnuvaya erken veda etti . Lagerback , İsveç ; ' i 2010 Dü ; nya Kupası Finalleri ' ne gö ; tü ; rmeyi başaramayınca gö ; revinden istifa etmişti .
Nijerya Milli Takımı 2010 Dü ; nya Kupası Finalleri ' nde Arjantin , Yunanistan ve Gü ; ney Kore ile aynı grupta mü ; cadele edecek .