Kayserispor: 1 Beşiktaş: 2

Süper Lig'de 2 haftadır galibiyete hasret olan Beşiktaş, ligin güçlü takımlarından Kayserispor'u, Şilili yıldızı Rodrigo Tello'nun etkili oyunuyla 2-1 mağlup ederek zirve yarışına yeniden ortak oldu.

  Maç ; ın henü ; z 2 . dakikasında Fink ' in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Rodrigo Tello , şık bir vuruşla topu ağlara gö ; ndererek Beşiktaş ' ı 1-0 ö ; ne geç ; irdi . Golden sonra da net pozisyonlar yakalayan Siyah-Beyazlı takım , Kayserispor savunmasına takıldı . Karşılaşmanın 30 . dakikasında rakip sahada topu kapan Tello , mü ; thiş bir topuk pasıyla Bobo ' yu topla buluşturdu , Brezilya ' nın pasını ceza sahasında Ekrem tamamladı ve farkı 2 ' ç ; ıkardı : 0-2

Mü ; cadelenin ilk yarısı Beşiktaş ' ın 2-0 ü ; stü ; nlü ; ğü ; ile sona erdi .

İkinci yarıda ö ; zellikle sol kanattan etkili olmaya ç ; alışan ev sahibi Kayserispor ' a , Beşiktaş savunması ve Rü ; ştü ; izin vermedi . Beşiktaş , ikinci Holosko ve Necip ' i oyuna alarak orta sahada rakibine karşı ü ; stü ; nlü ; k kurmaya ç ; alıştı . Siyah-Beyazlı takım , 70 . dakikada Bobo ' yla ç ; ok net bir fırsattan yararlanamadı . Bu dakikadan sonra biraz daha etkili olan Kayserispor ' da Makukula , 81 . dakikada beşiktaş savunmasının hatasını affetmedi ve takımını umutlandıran golü ; attı : 1-2

Kalan dakikalarda en azından beraberlik iç ; in yü ; klenen ev sahibi ekip , fırsatları değerlendiremeyince mü ; cadele Beşiktaş ' ın 2-1 ü ; stü ; nlü ; ğü ; ile sona erdi .

MAÇ ; TAN NOTLAR

Beşiktaş ' ın Kayseri ' deki futbol okulunun ö ; ğrencileri , yakınları , Kayseri ' deki Ç ; arşı grubu siyah beyazlı ekibi kente gelişinden , gidişine kadar yalnız bırakmadı . Minik futbolcular ve yakınları Beşiktaşlı futbolculardan imza almak konusunda adeta yarıştı

Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Ö ; zhaseki , Bü ; yü ; kşehirler toplantısı iç ; in Kayseri ' ye gelen Bursa , Konya , Gaziantep , Samsun , Erzurum ve Sakarya Bü ; yü ; kşehir belediye başkanlarına Kayserispor-Beşiktaş maç ; ında sarı kırmızılı ekibi destekleme ö ; nerisine Sakarya Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Zeki Toç ; oğlu ' ndan , &ldquo ; Kayserispor ' u iç ; tenlikle destekleyeceğimizden emin olun . Zira , ben , aranız iyi olmasa da Galatasaraylıyım . Kayserispor ' un o nedenle kazanmasını ç ; ok istiyorum&rdquo ; şeklinde ilginç ; bir yanıt geldi . 7 Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Kayserispor-Beşiktaş maç ; ını , Ö ; zhaseki ' nin ö ; zel locasından izledi .

Maç ; boyunca meteroloji uzmanlarının tahminleri tuttu ve statta hava sıcaklığı 5 derece dolayınca gerç ; ekleşti . B . B . Kadir Has Stadı ' nın ısıtma sistemi devreye girdi . Doğalgazlı ısıtma sistemi ile tribü ; nlerdeki sporseverler ü ; şü ; mekten kurtuldu .

Beşiktaş ' ı desteklemek iç ; in İstanbul , Ankara ' dan gelen futbolseverlere , Kayseri ve ç ; evresindeki Kırşehir , Nevşehir , Sivas , Konya , Yozgat ve Niğde gibi komşu illerden maç ; ı izlemeye gelenler de katıldı .

Beşiktaş tribü ; nlerinde &ldquo ; Gadalarını ( Gü ; nahını ) alayım Beşiktaş&rdquo ; , &ldquo ; Ç ; arşı Bitlis ' de ç ; aya atılan ç ; ö ; plere de karşı&rdquo ; , &ldquo ; Askerin kralı Ç ; arşıdan ç ; ıkar&rdquo ; , Kayseri tribü ; nlerinde ise , &ldquo ; Sö ; z verdik biz Allah ' a , bir daha gelirsek dü ; nyaya aşkını yaşatmaya&rdquo ; , &ldquo ; Seninle her yere&rdquo ; şeklinde pankartlar aç ; ıldı .

Beşiktaşlı yö ; neticiler , Kayseri ' deki bin 800 kişilik tribü ; ndeki siyah beyazlı taraftara 2 bin adet broşü ; r dağıttı . Bozuk para ve pet şişelerin tribü ; ne sokulmamasını , sigara iç ; ilmemesini isteyen 4 sayfalık broşü ; rde , &ldquo ; Kü ; fü ; r etme ve ettirme&rdquo ; ibareleri dikkati ç ; ekti .

Karşılaşma ö ; ncesi 300 polis , 500 ö ; zel gü ; venlik olmak ü ; zere 800 gü ; venlik mensubu Kayserispor- Beşiktaş maç ; ında gö ; rev yaptı . Karşılaşmayı 200 ' e yakın medya mensubu izledi .

Kayserisporlu futbolcular sahaya &ldquo ; Verginiz varsa adınız var , kazanılanlar iç ; in , Tü ; rkiye iç ; in ü ; lkemizde ç ; arpan her yü ; reğe ihtiyacımız var . Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı&rdquo ; yazılı pankartla ç ; ıktı .

KAYSERİSPOR :
Hamidou , Hakan Aslantaş , Bayram Ç ; etin , Aydın , Serdar Kesimal , Mehmet Eren , Shawky , Abdullah , Gö ; khan , Ö ; mer , Makukula

BEŞİKTAŞ : Rü ; ştü ; Reç ; ber , İbrahim Kaş , Ferrari , Tomas Sivok , İbrahim Ü ; zü ; lmez , Ekrem Dağ , Fabian Ernst , İbrahim Toraman , Michael Fink , Tello , Bobo