Galatasaray hakemin peşini bırakmayacak

Uefa Avrupa Ligi'ne İstanbul'da veda eden Galatasaray, İtalyan hakem'e tepkili.

UEFA Avrupa Ligi'ne ikinci turda veda eden Galatasaray, Sami Yen'deki rövanş maçının İtalyan hakemi Rocchi'ye öfkeli. Sarı-Kırmızılı yönetim, Atletico Madrid'li Perea'nın, Caner'in önündeki topa eliyle müdahale etmesine seyirci kalan Rocchi ve çizgi hakemi Luca Banti ile UEFA'yı uluslararası arenada protesto edecek.

UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda Atletico Madrid'e hakem hataları sonucu elenen Galatasaray'ın hem maçın İtalyan hakemi Gianluca Rocchi'ye hem de UEFA'ya tepkisi devam ediyor. İlk maçta İspanyol ekibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalan kalan Sarı-Kırmızılılar, Ali Sami Yen'deki rövanşın 79. dakikasına 1-1 eşitlikle girmişti. Ancak hakem Rocchi, kritik bir kararla Aslan'ın gardını düşürdü. Bu pozisyonda Caner Erkin, ceza sahasında topu Perea'dan çaldı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ama yerdeki Kolombiyalı, Caner'in önündeki meşin yuvarlağa eliyle açık şekilde vurdu ve golü bu şekilde önledi. Orta hakem Rocchi, yan çizgideki yardımcısı Andrea Stefani ve pozisyona 2 metre uzaklıktaki çizgi hakemi Luca Banti, net bir penaltıyı görmezden geldi.

Bunun üzerine sinirlenen Caner, iki dakika içinde iki sarı kartla oyundan atıldı. 10 kişi kalan Cim Bom, Forlan'ın golüyle kupaya erken veda etmek zorunda kaldı. Teknik Direktör Rijkaard ve futbolcuların hakem hakkındaki sert açıklamalarına Başkan Adnan Polat, farklı bir boyut ekledi. Polat, UEFA'yı protesto edeceklerini söyledi. G.Saray Müzesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan, 'Bir Numaralı Galatasaraylı: Ali Sami Yen' sergisine katılan Başkan Polat, üzüntülü olduğunu dile getirdi. Sahada futbol dışı olaylar yaşandığına işaret eden Polat, "Biz rakibe değil, hakeme yenildik." dedi. İtalyan hakem Rocchi'nin tüm takdir haklarını İspanyol temsilcisi lehine kullandığına işaret eden Başkan Adnan Polat, şöyle devam etti: "Eğer o penaltı verilse, rakibimiz 10 kişi kalacak ve belki turu atlayan taraf biz olacaktık. UEFA Başkanı, genel sekreteri, yönetim kurulu üyeleri ve tüm federasyon başkanlarına, bu maçla ilgili yazı yazıp maç görüntülerinin yer aldığı bir CD göndereceğiz. Bu anlamda UEFA'yı protesto edeceğiz. Bize daha önce adı şaibelere karışmış, yargılanmış, ismi temiz olmayan bir hakemi gönderdikleri için."

UEFA Hakem Komitesi Başkanı'nın İspanyol Angel Maria olduğunu bildiğini dile getiren Polat, "Biz sadece sahadakini görüyoruz. Maalesef saha içi yönetim böyle bir müsabakayı kaldıracak şekilde adilane olmadı. Hakem taraflıydı." ifadelerini kullandı. Bu sezon Avrupa kupalarında daha farklı bir beklenti içinde olduklarına dikkati çeken Polat, Atletico Madrid'e elenmelerinin kendilerinde büyük bir hayal kırıklığı oluşturduğunu anlattı. Polat, sözü yeniden hakeme getirdi: "Tüm medyada söz birliği edilmişçesine tek bir sebep gösteriliyor. Hakemin maçın kaderini tayin ettiği ortada. Turu bizden aldı ve Atletico Madrid'e verdi. Şimdi oturup ağlama edebiyatı yapacak halimiz yok. Önümüzde Türkiye ligi var. Onun için mücadelemizi vereceğiz ve önümüzdeki yıllara bakacağız."

Bu yıl Turkcell Süper Lig'de şampiyon olup gelecek sezonun ikinci yarısında Şampiyonlar Ligi maçlarına yeni statlarında çıkmak istediklerini kaydeden Polat, Lig şampiyonluğu da bu yüzden bir kere daha fazla önem kazanıyor." değerlendirmesinde bulundu. Futbolcularını destekleyen Polat, "Geçtiğimiz sene 12 sakatla geçti. Bu sezon maalesef sakatlık sorununu golcülerde yaşadık. İnşallah gelecek haftadan itibaren Harry Kewell ve Milan Baros gelecek. Bu süreçleri futbolda yaşıyoruz." açıklamasını yaptı. Öte yandan G.Saray Kulübü'nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün yapılacak.

İtalyan rocchı şikeci çıktı! Galatasaray'ın penaltısını vermeyen hakem Gianluca Rocchi'nin adının, İtalyan futbolunu sarsan şike skandalı 'Calciopoli'ye karıştığı ortaya çıktı. İtalyan futbolunu sarsan ve Juventus'un küme düşürülmesiyle sonuçlanan olaylarla bağlantılı olarak ülkesinde yargılanan Rocchi, İtalya'da 2005 yılında oynanan Chievo-Lazio maçına sahtekârlık karıştırmaktan dolayı yargılandı ve daha sonra Napoli Mahkemesi'nde beraat etti.

Hakemi İspanyollar da beğenmedi. İspanyol basını, Galatasaraylı taraftarlara yaptıkları şovdan ötürü övgüler yağdırdı. Skandal bir yönetim gösteren İtalyan hakem Rocchi'ye değinen AS gazetesi, "Perea'nın çok net olan elini görmezlikten geldi." yorumu yaptı. Katalan basını da, Atletico Madrid'in Galatasaray karşısında hakemin yardımını da alarak, yoluna devam ettiğini yazdı. İspanyollar, mücadelenin en iyisi olarak Jose Antonio Reyes'i seçti.

Galatasaray gözünü lige çevirdi. Avrupa'ya havlu atan Galatasaray, sahasında Kasımpaşaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına dün sabahki antrenmanla başladı. Teknik Direktör Frank Rijkaard yönetiminde gerçekleştirilen idmanda A.Madrid maçında ilk 11'de yer alan oyuncular rejenerasyon çalışmasının ardından sağlık merkezinde terapi seanslarıyla programlarını tamamladı. Diğer oyuncular ise antrenmanın ana bölümünde teknik uygulamalar yaptı.