Bursaspor 3 - 0 Sivasspor

Turkcell Süper Lig'de 23. hafta maçında Bursaspor, sahasında konuk ettiği Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek zirve hattına bir adım daha yaklaştı.

  Bursaspor ' un cezası nedeniyle Sakarya Atatü ; rk Stadı ' nda seyircisiz oynanan maç ; ta Bursaspor ' a galibiyeyti getiren goller , 30 . dakikada frikikten Batalla , 48 . dakikada Turgay ve 50 . dakikada Ozan İpek ' ten geldi .

Ligde son 7 haftadır mağlubiyet yü ; zü ; gö ; rmeyen bu sü ; reç ; te oynadığı maç ; lardan 17 puan ç ; ıkartarak şampiyonluk yolunda iddialı bir konuma gelen Bursaspor , bir eksik maç ; ı bulunmasına rağmen puanını 46 ' ya yü ; kseltti .

Ligdeki eksik maç ; ını 10 Mart ç ; arşamba gü ; nü ; Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacak olan Bursaspor , bu zorlu mü ; cadeleden ö ; nce de Diyarbakırspor ' a konuk olacak .



Bursaspor Teknik Direktö ; rü ; Ertuğrul Sağlam maç ; sonu yaptığı basın toplantısında ligin sonuna kadar zirve mü ; cadelesi yapacaklarını ifade ederek , ' Kazanılan bü ; yü ; k maç ; lardan sonra oynanan karşılaşmalar genelde zor geç ; erdi . Ayrıca Bursaspor olarak kendi taraftarı ö ; nü ; nde daha coşkulu ve arzulu oynuyordu . Bunun tereddü ; dü ; vardı . Bu bizim iç ; in dezavantaj gibi gö ; zü ; kü ; yordu . Ancak oyuncularımızın coşkusu bu eksikliğini ortadan kaldırdı . Sivasspor kadro yapısına bakınca ligde bulunduğu konumla aynı orantılı değil . Bu takım şartlar ne olursa olsun ortam ne olursa olsun bu zirve yarışını sonuna kadar devam ettirecek . Ve ettireceğiz de Ö ; nü ; mü ; zde bir fikstü ; r avantajı olduğu sö ; ylemiştik . Bizim takımların alınan galibiyetlerin sevincini mutluluğunu uzun sü ; re yaşama lü ; ksü ; yok . Yarından itibaren bizim iç ; in ö ; nemli olan Diyarbaspor maç ; ını dü ; şü ; nmeye başlayacağız . O maç ; bizim iç ; in final maç ; ı . Ondan sonra iç ; eride Manisa ve Denizli maç ; ını oynayacağız o maç ; lardan sonra bu takımı ç ; ok farklı yerlerde gö ; receğiz . Futbol adına ç ; ok iyi şeyler ortaya koyduk . Gerç ; ek anlamda iyi bir futbolcu gurubuna sahip olduğumuz mutluyum . Oyuncularımı tebrik ediyorum ' dedi .

Bursasporlu seyircilere seslenen Sağlam , ' Bu karşılaşma bizim tarafsız sahada ve seyircisiz oynadığımız son maç ; olur . Bizim ceza almamıza sebep olanlar bundan sonra sorumlu davranırlar ' diye konuştu .
Sivasspor Teknik Direktö ; rü ; Muhsin Ertuğral ise kö ; tü ; bir oyun ortaya koyduklarını ifade ederek , ' Sö ; ylenecek bir şey yok . Maç ; ın başından sonuna ü ; stü ; n olan taraf Bursaspor ' du . 90 dakika boyunca biz sadece kapandık ve savunma yaptık . Bu netice doğruydu . Biz 90 dakika iki top yapamadık . Ç ; ıkışlarımız uzun topla oldu şişirme oynadık . Takımımız adına kulü ; bü ; mü ; z adına ü ; zü ; lü ; yorum . Bugü ; n ç ; ok kö ; tü ; oynadık . Bursaspor ' u tebrik ediyorum ' dedi .

Karşılaşmanın seyircisiz oynanmasının her iki takım adına dezavantaj olduğunu ifade eden Ertuğral , dolu statlarda oynamayı tercih ettiklerini kaydetti .

Bursaspor takım kaptanı Ö ; mer Erdoğan ise ' Biz seri yakalamak istiyorduk . Zor olacağını biliyorduk . Seyircisiz maç ; larda konsantre zor . İyi hazırlandık . Maç ; sonuna kadar ü ; stü ; n olan bizdik haklı bir galibiyet aldık . Ö ; nü ; mü ; zdeki maç ; lara bakacağız . Bü ; tü ; n maç ; larımızı kazanıp ü ; st sıraları zorlayacağız ' dedi .

Volkan Şen ise ' Zor geç ; eğini biliyorduk . Dezavantajı avantaja ç ; evirdik . Ü ; ç ; puanı buraya gelen taraftarlara armağan ediyoruz Hedefimiz sezon sonunda ligin ilk 3 ' ü ; arasında yer almak istiyoruz ' diye konuştu .
Battala , ç ; ok ö ; nemli bir ü ; ç ; puan kazandıkları ifade ederek , ilk golü ; kendisinin attığı iç ; in mutlu olduğunu sö ; yledi .

İbrahim , ' Seyircisiz ü ; zü ; cü ; , taraftarımız ö ; nü ; nde oynamak bizim iç ; in dezavantaj . Avantajı Kolay maç ; yok . 3-0 kazandık her maç ; a galibiyet iç ; in ç ; ıkıyoruz . Gö ; tü ; rebildiğimiz yere kadar gö ; tü ; receğiz ' dedi .
Turgay , bu maç ; ın geride kaldığını ifade ederek artık ö ; nlerindeki maç ; ları dü ; şü ; ndü ; klerini kaydetti .

Sivasspor kaptanı Mehmet Yıldız ise , ' Ç ; ok kö ; tü ; bir maç ; oynadık . Ö ; nü ; mü ; zdeki maç ; lara bakacağız . Bursaspor iyi bir oyunla ü ; ç ; puan aldı . Sivasspor bu sene dü ; şmeyecek . Biraz sabır ' dedi .

Sivassporlu Keita ise kö ; tü ; oynadıklarını belirterek Bursaspor ' un hak etiğini bir galibiyet aldığını sö ; yledi .

MAÇ ; TAN DAKİKALAR ( İLK YARI )

8 . dakikada Batalla ' nın ara pasıyla ceza sahasına giren Turgay ' ın vuruşunda , Sivasspor kalecisi Akın topu son anda kornere ç ; eldi .
20 . dakikada gelişen Bursaspor atağında , Mustafa ' nın sol taraftan ceza sahasına ortaladığı topa Turgay kafayla vurdu , meşin yuvarlak az farkla kale direğinin yanından auta ç ; ıktı .
27 . dakikada Sivasspor ' un geliştirdiği atakta , Erman ' ın ara pasında topla buluşan Cihan ' ın ceza sahası ç ; izgisi ü ; zerinden şutunda , kaleci Ivankov topu kornere ç ; eldi .
30 . dakikada ceza alanı ö ; nü ; nde kazanılan serbest vuruşu kullanan Batalla , topu Sivassporlu futbolcuların arasından filelere gö ; nderdi : 1-0
31 . dakikada gelişen Bursaspor atağında , Ali ' nin sağ kanattan ortaladığı topa ceza sahası iç ; inde Turgay kafayla vurdu . Kaleci Akın ' dan seken meşin yuvarlağı Sivassporlu defans oyuncuları uzaklaştırdı .
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Bursaspor ' un ü ; stü ; nlü ; ğü ; yle tamamlandı .

MAÇ ; TAN DAKİKALAR ( İKİNCİ YARI )

48 . dakikada Ali Tandoğan ' ın sağ kanattan ortaladığı topu , Turgay kafayla filelere gö ; nderdi : 2-0
50 . dakikada sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında , Sivasspor ceza sahasına giren Ozan İpek iki futbolcuyu ç ; alımlayarak topu filelere gö ; nderdi : 3-0
53 . dakikada Batalla sağ taraftan ç ; izgiye kadar indi . Bu futbolcunun orta şut karışımı vuruşunda , kaleci Akın topu yatarak yakaladı .
56 . dakikada Sivassporlu Musa , sağ taraftan ceza alanına topu ortaladı . Erdem ' in , gelişine vuruşunda , top ü ; stten auta ç ; ıktı .
74 . dakikada Hü ; seyin orta alandan Volkan ' ın ö ; nü ; ne pas attı . Ceza alanına giren Volkan ' ın vuruşunu kaleci Akın kurtardı .
İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca , maç ; 3-0 Bursaspor ' un galibiyetiyle sona erdi .

BURSASPOR : 3 - 0 SİVASSPOR
Stat : Atatü ; rk
Hakemler : Abdullah Yılmaz , Erdem Bayık , Mehmet Metin
Bursaspor : Ivankov , Ö ; mer , Hü ; seyin , İbrahim , Ivan ( Dk . 80 Bekir ) , Mustafa , Turgay ( Dk . 90 Iglesias ) , Ozan İpek , Batalla , Ali , Volkan ( Dk . 75 Veli )
Sivasspor : Akın , Murat , İbrahim Dağaşan , Mehmet Yıldız , Erman ( Dk . 72 İbrahim Şahin ) , Elrio Van Heerden , Cihan ( Dk . 83 Taider ) , Hayrettin , Uğur , Lucian Aubey , Souleymane Keita ( Dk . 46 Musa )
Goller : Dk . 30 Batalla , Dk . 48 Turgay , Dk . 50 Ozan İpek ( Bursaspor )
Sarı kartlar : İbrahim Dağaşan ( Dk . 29 ) , Mehmet Yıldız ( Dk . 50 ) , Dk . 80 Hayrettin ( Sivasspor ) , Dk . 81 Ö ; mer ( Bursaspor )