Özdilek'in basın toplantısı - Antalyaspor - Trabzonspor maçının ardından

Turkcell Süper Lig'in 23. haftasında Antalyaspor, kendi sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ardından basın toplantısı düzenleyen Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, her iki takım oyuncularını da zor şartlarda ortaya koydukları mücadeleden dolayı tebrik etti. "Pozisyonun çok olmadığı, mücadelenin ön planda olduğu bir müsabaka oldu" diyen Özdilek, Trabzonspor'un en büyük gücünün duran toplar olduğunu bilmelerine rağmen beklenmedik bir gol yediklerini vurguladı.
Golü yedikten sonra oyunu dengelediklerini söyleyen Özdilek, "Hazırlanış bakımından önemli bir gol attık. Karşılaşma genel hatlarıyla orta saha mücadelesi şeklinde geçti" dedi.
Trabzonspor'un Şenol Güneş ile iyi bir yükseliş yakaladıklarını dile getiren Özdilek, sözlerini şöyle sürdürdü; "Ligin önemli bir takıma karşı alınan bir puan aldık. Bu maçı unutmak zorundayız. Önümüzdeki hafta sonunda Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Haftaya sakat oyuncularımızın geri gelmesiyle daha alternatifli bir kadromuz olacak."
Trabzonspor'un etkili bir oyuncuları bulunduğuna dikkat çeken Özdilek, rakibe pozisyon vermeyen bir takım görüntüsü olduklarını, pozisyon üretme anlamında sahada eşitliğin bulunduğunu sözlerine ekledi.
Antalyasporlu defans oyuncusu Erhan ise, erken yedikleri gol nedeniyle moralinin bozulduğunu belirterek, " İkinci yarı karşılaşma ortada geçti. Bu saha koşullarına rağmen iki takımda çok iyi mücadele etti. Trabzon'dan alınan bir puan bizim için olumlu" diye konuştu.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise oyuna kötü başlamalarına rağmen erken bir gol bulduklarını söyledi.
"Bize yakışmayan bir gol yedik" diyen Güneş, "Golden sonra oyuna hakim olduk. Rakibe kendi sahasından çıkma şansı vermeden oynadık. İyi oyunumuzu skora yansıtamadık. Bizim tempomuz arttıkça rakibin yorgunluğu arttı. Zaman çalmaya çalıştılar ve başarılı oldular. Biz kaçan goller ve kaybedilen 2 puan nedeniyle başarısız sayılırız" dedi.
Trabzonspor olarak rakiplerinin puan kaybedip kaybetmediğine bakmadıklarının altını çizen Güneş, "Biz oyundaki eksikliklerimizi görmeye çalışıyoruz. Trabzonspor'u ilk 2'de olacak diye bir yere koymak doğru değil. Biz her maçı kazanmak istiyoruz. Puan hanesine bakarak rakipler kazandı kaybetti diye yorumlar yapmak istemiyoruz. Burada arkadaşlar görevlerini iyi yapmak isterlerse kalırlar görevlerini iyi yapmazlar ise çaresine bakacağız" dedi.
Hakemler hakkında yorum yapmak istemediğini söyleyen Güneş, "Vermeyen penaltı, verilen faul diye bakmıyorum. Antalyaspor iyi takım ve elinden gelen gayreti gösteriyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda ne olur bilmiyorum. Umarım tur atlarız. Biz finale kalabilmek için Antalya'yı geçmek zorundayız. Bugünkü sonuca bakarak kupayla ilgili yorum yapamayız" ifadelerini kullandı.
Trabzonspor forması ile ligdeki ilk golünü atan Burak Yılmaz ise, ilk maçında gol attığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Antalyaspor taraftarından hiç beklemediği bir tepki aldığını belirten Burak, "Antalya'da doğdum ve burada büyüdüm. 7 yaşında Antalyaspor'da futbola başladım ve 4 sene A takımda oynadıktan sonra takımıma para kazandırarak Beşiktaş'a transfer oldum. İyi hatıralarla buradan gittiğimi zannediyordum ama maçın başından sonuna kadar ağır küfürler işittim. Trabzonspor'da ilk golümü attım ve
tabi ki sevineceğim. Anlayamadığım küfürler oldu. O yüzden Antalyasporlulara çok kırgınım" değerlendirmesinde bulundu.