Masa Tenisi Federasyonu Hedef Büyüttü

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, 'Hedefimiz, Joola Avrupa Milli Takımlar Liginde ilk 8 takım arasına girerek bir ilki daha gerçekleştirmektir'' dedi.

Oktay Çimen, bugün TSYD Ankara Şubesi'nde bir basın toplantısı yaparak, İstanbul'da Caferağa Spor Salonu'nda 2 Mart Salı günü oynanacak Avrupa Ligi maçları hakkında bilgi verdi.
Milli takımın, Joola Avrupa Ligi'nde bayan ve erkeklerde grup lideri olduğunu hatırlatan Başkan Çimen, 2 Mart'ta erkeklerde saat 19:00'da Portekiz, bayanlarda da saat 18.00'de İsviçre'yi yenmeleri halinde grup bir olarak çeyrek finale çıkacaklarını ve böylelikle de ilk 8 takım arasına girerek, Türkiye olarak bir ilke daha imza atacaklarını söyledi.

Bu maçların daha önce İsviçre'de oynanmasının söz konusu olduğunu ve ETTU'ya ağırlıklarını koyarak organizasyonu Türkiye'ye aldırdıklarına değinen Oktay Çimen, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Dünya'da, masa tenisinde Çin ağırlığı var. Avrupa Şampiyonalarında çeşitli ülkelerin milli takımlarında oynayan 35, olimpiyatlarda 40-50 sporcu var. Bunun gerisinde kalmamak için Türkiye'ye Çinli antrenör ve sporcular getirdik. Türk sporcuları Çinli eğiticilere bıraktık. Her yıl çeşitli kulüplerden 20 sporcu seçiyor ve buların içinden eleme yaparak 10 sporcuya indiriyoruz. Bu sporcuları kamplara alarak Çinli antrenöre teslim ediyoruz. Sporcularımız bu antrenör tarafından eğitildiği gibi Çinli sporcularla çalışma imkanı da buluyorlar. Bu belirlediğimiz sporcular, geleceğin Olimpiyat kadrosunu oluşturacak masa tenisçileri olacaklar. Avrupa Ligi'nde grup bir olarak çıkarsak, diğer grubun birincileriyle karşılaşacağız.2 Mart Salı günü İstanbulluları Caferağa Spor Salonu'na bekliyoruz.''
Oktay Çimen, Portekiz karşısına, Bora Vang, Cem Zeng, Gencay Menge, Pengfei Jiang, bayanlarda İsviçre karşısına Melek Hu, Şirin He, Ildız Meral Ali, Fulya Özler'den oluşan kadroyla çıkacaklarını da açıkladı.