Fc Cape Town Kulüp Başkanı Errol Dicks Karabük'e Geldi

FC Cape Town Kulüp Başkanı Errol Dicks Karabük'e Geldi

Bank Asya 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'un sezon öncesi Güney Afrika'nın FC Cape Town takımında renklerine bağladığı Emmanuel Emenike ve Hassan Wasswa'nın eski Kulüp Başkanı Erol Dicks Karabük'e geldi.

Güney Afrika'nın 2. lig takımlarından FC Cape Town kulübünün Başkanı Errol Dicks, Kardemir Karabükspor kulübünün daveti üzerine Karabük'e geldi. Akşam saatlerinde Karabükspor Futbol Şube sorumlusu Metin Yılmaz, Genel Sekreter Ziya Alak, Mali Sekreter Nevzat Şahin, Genel Menajer Seyit İçgül, Emmanuel Emenike ve Hassan Wasswa ile menajerler Erdem Konyar ile yemekte bir araya geldi. Oyuncuları ile hasret gideren kulüp Başkanı Dicks, Karabükspor'daki başarılarından dolayı oyuncularını tebrik etti.

Yemek sonrası İHA'ya özel açıklamalarda bulunan FC Cape Town Kulüp Başkanı Errol Dicks, Türkiye'ye yabancı olmadığını daha önce birkaç kez geldiğini söyleyerek, "Karabük'te olmaktan büyük onur duyuyorum. Bünyelerinde bulunan oyuncularımın gösterdiği başarı onlar kadar bizleri de mutlu ediyor. Karabük'te başarı bir takım halinde olur. Yönetim ve atmosfer çok güzel ben çok memnunum. Futbolcularımın burada başarılı olacağını biliyordum. Böylesi bir yönetim ve takımda başarı olmaması imkansız olurdu" dedi.

Türk futbolunun giderek geliştiğini ve bu nedenle yabancı oyuncu transferlerinde azalma olduğunu da kaydeden Dicks, "Her zaman yabancı geliyordu. Güney Afrika ve Afrika'dan çok oyucu var. Giderek artan bir yabancı olmasına rağmen Türk futbolu seviyesi yükseldi. Yabancı sayısından dolayı Türk futbolcuların daha iyi olmaları. 100 bin kişilik bir kentte şehir ve futbol bir aile ortamı oluşmuş. Burada çok iyi bir atmosfer oluşmuş. İnşallah Karabükspor arzuladığı hedefine ulaşır. Karabükspor kulübüne çok teşekkür ediyorum. Kulüp olarak Türkiye'ye oyuncu vermek bizim içinde ayrı bir onur ve bunun devamını sağlarız. Hassan ve Emmanuel Karabükspor ile Avrupa'ya bir kapı açtı. İnşallah onlarda arzuladıkları yerlere ulaşırlar. Onların gösterdiği başarı ve azmini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.