Adnan Polat, Galatasaray'ın Uefa Avrupa Ligi'nden Elenmesini Değerlendirdi

'Bir Numaralı Galatasaraylı: Ali Sami Yen' adlı serginin açılışı, Galatasaray Müzesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşti

'Bir Numaralı Galatasaraylı: Ali Sami Yen' adlı serginin açılışı, Galatasaray Müzesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Galatasaray Müzesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan ilk sergi için Adnan Polat, ''Müzemin ilk sergisi. Ali Sami Yen Bey ile şu an elimizde ne türlü bilgi varsa, burada kullanmaya gayret gösterdik. Galatasaray'ın yeni açılan bu müzesinin oturması bir süre alacak tabii. Ama Ali Sami Yen Bey olmasaydı, zaten Galatasaray Spor Kulübü'nün bir müzesi veya o müzeye koyacak herhangi bir parçası olmazdı. Biz kendisini şükranla anıyoruz'' yorumunda bulundu.

İlerleyen dönemde de bu gibi sergilerin devam edeceğini ve tüm Galatasaray topluluğunun eserlerini sergileyeceklerini söyleyen Polat, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Atletico Madrid maçına ilişkin olarak da, "Çok üzgünüz. Bu sezonki beklentilerimiz daha farklıydı; ama futbol dışı olaylar oldu orada. Zaten bugün bütün medya, söz birliği etmişçesine, aynı şekilde durumu yansıttı. Biz Atletico Madrid'den çok, maalesef hakeme yenildik.'' şeklinde görüş bildirirken, maçın hakemi ile ilgili herhangi bir itirazda bulunup bulunmayacaklarını sorusuna da, ''UEFA Başkanı, UEFA Genel Sekreteri, UEFA Yönetim Kurulu Üyeleri ve Avrupa'daki tüm federasyon başkanlarına, bu maçla ilgili yazı yazıp, maç görüntülerinin yer aldığı bir CD göndereceğiz.'' cevabını verdi.
İtalyan hakemin ortaya koyduğu tüm saha içi kararlarda takdir haklarını Atletico Madrid lehine kullandığını söyleyen Polat, "Neticede olan bir penaltıyı verse, rakibimiz 10 kişi kalacak ve belki de Galatasaray maçı 2-1 kazanacaktı" kullandı.

MALİ GENEL KURUL ÇAĞRISI
Başkan Adnan Polat, basın mensuplarının Mali Genel Kurul hakkındaki sorularını da şu sözlerle yanıtladı: ''Galatasaray Kulübü'ne üye olan herkesi, görev sorumluluğunu yerine getirme ve Galatasaray'ın geleceği hakkında görüş bildirmeleri adına kongreye davet ediyorum. Çünkü binlerce kulüp üyesi, milyonlarca taraftarı olan bir kulübün mali kongresi, bin kişiyle olmamalı. Genelde de bin kişiyle başlayıp, günün ilerleyen saatlerinde 150-200 kişiyle bütçe onayı oluyor. Galatasaray'a bu durum yakışmıyor açıkçası. Ben tüm üyelerimizin Mali Genel Kurul'a gelmelerini istirham ediyorum.''

UEFA Avrupa Ligi'nden elendikten sonraki ilk hedeflerinin Turkcell Süper Lig'de şampiyon olmak olarak belirlendiğini anlatan Polat, ''Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne yeni stadımızda başlarsak, bizim için çok anlamlı olacak. Bizim için lig şampiyonluğu da bu nedenle bir kat daha fazla önem kazanıyor'' dedikten sonra açıklamalarını, "Galatasaray futbolcularını herhangi bir şekilde eleştirmiyorum. Bence sezon başından bu yana ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz sene 12 sakatla sezon geçti. O zaman tüm erozyon defanstaydı. Kewell'ın bile stoper oynadığı zamanlar yaşadık. Bu sezon ise, maalesef sakatlık sorununu golcülerde yaşadık'' sözleri ile sürdürdü.

Başkan Adnan Polat, son olarak sakat oyuncuların mevcut durumları hakkında da bilgi vererek, ''İnşallah gelecek haftadan itibaren Harry Kewell ve Milan Baros gelecek. Bu süreçleri maalesef zaman zaman yaşıyoruz futbolda. Bundan sonra da olabilir. Ama herkes üst düzeyde mücadelesini yapıyor'' dedi.