Milli Atletler Etiyopya Yolcusu

Mart ayında Fransa'da yapılacak Avrupa Atletizm Şampiyonası için Etiyopya'da 3 ay kamp yapacak olan Kemal Koyuncu, Paris'te madalya için koşacağını söyledi.

4-6 Mart 2011 tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak olan Salon Atletizm Şampiyonası için yarın Etiyopya'ya gidecek olan Kemal Koyuncu, bu ülkede 3 ay kamp yapacak. Antrenör Metin Sazak ile birlikte Atletizm Federasyonu tarafından Etiyopya'ya gönderilen Koyuncu'ya Avrupa şampiyonu dağ koşucusu Ahmet Arslan da eşlik edecek. Etiyopya'nın iklim şartlarından dolayı bu ülkede hazırlanacağını ve Avrupa Şampiyonası'nda 1500 ve 3000 metrede madalyayı hedeflediğini ifade eden Koyuncu, 2011'in
kendisini için bir çıkış yılı olacağını söyledi.
"PARİS'TE MADALYA İÇİN KOŞACAĞIM"
Bazı basın-yayın organlarında kendisiyle ilgili olarak çıkan haberlere de cevap veren Koyuncu, kendisinin antrenörü seçmesi konusunda kesinlikle bir beyanı olmadığını söyledi. Federasyonun görevlendirdiği hocayla yeni sezona hazırlık yaptığını ve bu konuda asla bir demeç vermediğini belirten koyuncu, "Benim ağzımdan yanlış yapan gazetecilere karşı federasyonumuz tekzip gönderdi. Bu konuda müsterihim. Federasyon bana hangi çalıştırıcıyı verirse ben onunla yola devam ederim" diye konuştu.
Kemal Koyuncu, Etiyopya'da Barcelona'da Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 3000 metrede derece elde eden bir grup atletle birlikte ortak kamp yapacağını ve onlarla birlikte yarışacağını belirterek, "Etiyopya'da çok ağır ve yorucu bir idman programı beni bekliyor. Etiyopya'nın en iyi atletleriyle koşarak Paris'e tam donanımlı geleceğim. Hedefim Paris'te 1500 ve 3000 metrelerde madalya kazanmak" diyerek sözlerini tamamladı.