Galatasaray 4 Haftalık Galibiyet Hasretine Son Verdi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup ederek ligde 4 haftalık galibiyet hasretine son verdi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, takımdaki bütün oyuncuları tebrik ederek, "Çünkü bugün gerçekten zor bir maç oynadık. Mutluyum. Çünkü işler iyi yola doğru gidiyor. Kolay bir şey değil. Büyük takımlarda hiçbir şey kolay değil. Yavaş yavaş her şeyin iyi olacağını düşünüyorum" dedi.
Son 1 ay içinde bazı problemlerle karşılaştığını anlatan Hagi, "Ama buna rağmen iyi çalışmaya devam ediyorum. Derbi maçında aldığımız mağlubiyetten sonra, ofansif, teknik ve çok iyi bir takıma karşı oynadık. Oyunun kontrolü elimizdeydi. Zor bir hafta sonrası önemli bir 3 puan aldık" şeklinde konuştu.
Hagi, Galatasaray'a geldiğinde takımın durumunu bildiğini anlatarak, ancak hiçbir zaman sorumluk almaktan korkmadığını söyledi.
Türkiye'deki futbolcu ve antrenör olarak kariyerini herkesin bildiğini vurgulayan Hagi, şöyle konuştu:
"Sorumluluğu almaktan korkmayan bir insanım. Bu sorumluluğu alıyorum. Uzun süre oynadığım evime geldim. Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Oyuncu olarak geldiğimde güzel şeyler başardım. O zaman da gazeteciler başlangıçta benim için güzel şeyler yazmadı. Ağır şeyler yazıldı. Ama sonra iyi oldu. Teknik direktör olarak ilk sefer de iyi şeyler başardım. Her zaman iyi çalışırım. Bana göre tecrübem de var. Bu tecrübemden oyunculara da bir şeyler katmak istiyorum."
Hagi, her zaman Galatasaraylı olduğunu vurgulayarak, "Zor dönemlerin adamıyım. 3. kez zor dönemde Galatasaray'a geldim. İlk iki dönemi iyi bitirdim. Bu sefer de iyi bitirmek istiyorum. Galatasaray deyince üzerinizde her zaman baskı olur. Herhangi bir takımda mutlaka performans göstermek gerekir. Ben net bir şey söylemek istiyorum ki, Galatasaray'ın şu anki durumunu zaman içinde değiştirebilirim. İyi ya da kötü sonuç alabiliriz, ama büyük takımlar zaman içinde oluşur. Bugünden yarına olmaz. Sihirli değnek
sadece Allah'ta vardır. Onun dışında her şey çalışmaktır. Güçlü bir takım, bugünden yarına kurulmaz" diye konuştu.
Hagi, hiçbir zaman sonuçları garanti edemeyeceğini de dile getirerek, "Çünkü futbol bu. Garanti eden yalan söyler. Ben rekabetçi bir takım kuracağım. İlk geldiğimde parasız yaptım. Bu sefer para olacak, bütçe olacak. Bazıları benim kapasiteme inanmayabilir, ama ben inanıyorum. Sadece bu zaman meselesi" ifadelerini kullandı.
Gazetelerde birçok şeyin yazıldığını dile getiren Hagi, "Bazı şeyleri anlamıyorum. Bana karşı saygısızlık yapılıyor. 7,5 senemi Türkiye'de geçirdim. Hagi her zaman 'başarı' demektir. Ben takımıma yemek verdim, Hagi çok sert dilde konuştu, sadece takımla barışmak için yemek verdi yazıldı. Ben onlara takım ruhunu getirtmek için yemek verdim. Futbolda her zaman takıma inanıyorum. Onun dışında bireysel değerlendirdiğinde futbolcu yetenekli de olmalı. Çok iyi bir takım ruhu kurmak istiyorum. Onun için
çalıştım. Ümit ediyorum bunu yaparım" dedi.
Hagi, Elano'nun devre arası gelmeden gönderilmesiyle ilgili bir soru üzerine de "Galatasaray o kadar büyük ve güçlü bir camia ki, kimin gelip gittiği hiç önemli değil. Hayat devam ediyor. Galatasaray'da oynayan oyuncunun Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil etmesi gerekir. Elano'dan memnundum, bazı şeyleri yapmaya çalıştı. Elinden geldiği kadar yaptı. Fizik kondisyonu çok iyi değildi. Bu diğer futbolcular için de aynı. Daha önceki maçlarda sadece 1 maçta iyi oynuyorduk, şimdi ikinci devre iyi oynadık"
diye konuştu.
Sarı-kırmızılı savunma oyuncusu Gökhan Zan ise kendileri için az konuşup çok çalışma zamanı olduğuna dikkat çekerek, "Kenetlenme zamanı. Galatasaray camiasını üzdük. Şu an birlik ve beraberlik zamanı. Sorumluluktan kaçma değil, sorumluluk alma zamanı" şeklinde görüş belirtti.
Galatasaraylı oyuncu Aydın Yılmaz, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını kaydederek, "Kazanmamız gereken bir maçtı. Bundan sonraki maçları da kazanarak yükselişe geçmek istiyoruz" yorumunu yaptı.

YILMAZ VURAL: "UMARIM ÖNÜMÜZDEKİ İKİ HAFTA BEKLEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALIRIZ"
Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Bucaspor'un mağlup olduğu ve Sivasspor'un berabere kaldığı bir haftada kazanmak istediklerini vurgulayarak, "Bu sonuçlar bizi daha da iştahlandırdı. Kazanabilsek, puanlar hemen hemen eşitlenecekti. Ama maalesef başaramadık. Oyunun bir kırılma anı vardı. 43. dakikada eğer Yekta o golü atmış olsaydı devre 1-1 olurdu. İkinci yarı daha farklı davranabilirdik. Maalesef bütün değişiklikleri sakatlıklar nedeniyle yaptık. Bu da elimizdeki kozları kullanma adına hoş
olmadı. Kısacası 3-0 mağlubiyet oldu, Galatasaray'ı kutlarım" diye konuştu.
Vural, önlerinde Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarının olduğunu anlatarak, "Her takıma karşı kazanmak için uğraş veriyoruz. Umarım önümüzdeki iki hafta beklediğimiz sonuçları alırız" dedi.
Kasımpaşalı futbolcu Sancak Kaplan da son 4-5 haftadır iyi oynadıklarını anlatarak, "Ama bunu skora yansıtamıyorduk. Ancak yenilmiyorduk da. Maalesef basit hatalar nedeniyle goller yedik. Yakaladığımız pozisyonları da değerlendiremedik" ifadelerini kullandı.
Hüseyin Kala ise rakiplerinin basit bir gol ile öne geçtiğini ifade ederek, "Yekta'nın pozisyonu gol olsaydı, sonuç farklı olabilirdi. Ama olmadı, basit goller yedik. Bizden daha iyi oynadılar, tebrik ediyorum" dedi.
(BÇ-BÇ-BÇ-S)