Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları Şampiyonu Ermenistan Oldu

Burdur'da düzenlenen Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı galibi Ermenistan oldu. Türkiye'yi temsil eden 4 takımdan Türkiye Red takımı ise dördüncülüğü elde etti.

Olimpiyatlarda 17 ülkeden gelen 100 sporcu 10 gün süren turnuvalarda yarıştı. Burdur Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen turnuvalarda Ermenistan birinci, Hindistan ikinci, Rusya üçüncü oldu. Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvası Ödül Töreni'nde ilk olarak UNESCO Dünya Çalgıları Ödülünün sahibi Mehmet Bedel tarafından Sipsi Resitali yapıldı. Daha sonra olimpiyatların 'En Genç Sporcu' kategorisinde dereceye giren 14 yaşındaki Türkiye Turkuaz Satranç Takımı sporcusu Muhammed Eray Akbaş'a Türkiye Satranç
Federasyonu As Başkanı Ahmet Duysak tarafından madalyası verildi. Törende Yedek Sporcular, Masa Oyuncusu, kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, TSF As Başkanı Ahmet Duysak ve Burdur İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici tarafından madalyaları verildi. 'Takımlar' kategorisinde üçüncü olarak dereceye giren Rusya Takımına Üçüncülük Kupasını ve madalyaları Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, ikinci olan Hindistan takımına kupa ve madalyasını Ak
Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik verdi. On gün süren olimpiyatın şampiyonu olan Ermenistan'a ise birincilik kupası Burdur Valisi Süleyman Tapsız tarafından takdim edildi.
Ödül töreninde konuşan TSF As Başkanı Ahmet Duysak, satranç sporunda büyük gelişmeler gösterdiklerini belirterek, "Takımımız olimpiyatlarda 4. olmuştur. Ben olimpiyatlara katılan sporcularımızı tebrik ediyorum. Burdur halkına ve destekçilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.
Yabancı sporcuların Burdur'a geçirdiği günleri unutmamasını isteyen Burdur Valisi Süleyman Tapsız, sporcuların Burdur'un tanıtım elçisi olmasını istedi. Başbakanlık Tanıtma Fonu'na yapılan destekten dolayı teşekkür eden Vali Tapsız, "Burdur'a gelen yabancı misafirler Burdur'da 10 gün geçirdiler. Burdur'un kültürel mekanlarını görme fırsatı bulup, güvenli il merkezimizde rahatça vakit geçirdiler. Türk Takımı bu turnuvada 4. Oldu ama bu bizim için bir başlangıç, biz ilimizde okul öncesinden itibaren
çocuklarımıza satrancı öğretiyoruz. O nedenle ben satranç sporunun ilimizde gelişeceğine inanıyorum. İleride Türk Takımlarının büyük başarılar elde edeceğini belirtmek isterim. Başbakanlık Tanıtma Fonu'na ve Satranç Olimpiyatlarında emek sarf eden herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Dünya 16 Yaş Altı Satranç Turnuvası takımların birlikte basına poz vermesiyle sona erdi. Ödül Töreni bittikten sonra Suriye Satranç Genel Sekreteri ve İran Satranç Genel Sekreteri Burdur Valisi Süleyman Tapsız'a ülkelerini temsilen plaket takdim etti.
(HG-BÇ-BÇ-S)