Beckenbauer'den İlginç Öneri

Alman futbolunun efsane ismi Franz Beckenbauer, Katar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2022 Dünya Kupası Finalleri'nin Ocak ayında yapılmasını önerdi.

Alman futbolunun unutulmaz ismi Franz Beckenbauer, FIFA tarafından geçtiğimiz gün 2022 Dünya Kupası Finalleri'nin ev sahipliği verilen Ortadoğu ülkesi Katar'la ilgili olarak çok konuşulacak bir öneri gündeme getirdi. Beckenbauer, Katar'ın Ortadoğu ve Körfez ülkesi olması sebebiyle zaten sıcak bir coğrafyada bulunduğunu vurgulayarak "2022 Dünya Kupası Finalleri geleneksel olan Haziran/Temmuz sezon kapanışı dönemi yerine Ocak ayında düzenlensin. Zira Katar'da Ocak ve Şubat aylarında dahi sıcaklıklar 25
derece civarında" dedi.
Alman Bild Gazetesi'ne konuşan efsane isim, "Bu öneri neden kabul edilmesin ki? 2012'de büyük Avrupa liglerinin takvimi de değişmiş olabilir. Ayrıca bu gerçekleşirse stadyumların havalandırılması ve taraftar alanlarında sıcaklıktan dolayı yaşanabilecek sıkıntılar da aşılmış olur" diye konuştu.
Beckenbauer Almanya Milli Takımı'nda hem futbolcu hem de teknik direktör olarak Dünya Kupası kaldırmış ve futbol dünyasının efsaneleri arasındaki yerini almıştı.
Bu arada Beckenbauer 2018 Dünya Kupası'nın Rusya'ya 2022'nin ise Katar'a verilmesinin ardından yaşanan tartışmalarla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, Rusya ve Katar'ın layıkıyla ev sahiplikleri görevlerini yerine getireceklerine inandığını söyledi.
(ERS-ERS-S)