Altay Başkanına Bıçaklı Saldırı

Bank Asya 1

Bank Asya 1. Lig'de sıkıntılı günler geçiren Altay tam üç kez öne geçtiği karşılaşmayı son saniyelerde yediği golle 3-3 berabere tamamladı. Maç sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altay Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, "Öncelikle iki takımı da kutluyorum. Mücadele olarak son derece güzel bir müsabaka oldu. Maç boyunca skor üstünlüğünü koruyamadık. Arka arkaya elimize gelen fırsatları teperek bu sonucu aldık. Ekip olarak iyiyiz ama bireysel hatalarımız var" diye konuştu.
Bütün futbolcuları kutladığını ifade eden Demirbakan, ''Futbolcularım, yürekleriyle mücadele etti. 3-2'den sonra 4-2'yi yakalayabilirdik. Boş kaleye gol atamadık. Rakip eline geçen fırsatları iyi değerlendirdi. Buna rağmen Altay iyiye gidiyor'' dedi.
Bugün ucuz bir 2 puan bıraktığını ifade eden Demirbakan, ''Çocukça bir gol yedik. Ama futbolcularıma güveniyorum. Zamanla ilk 6'nın içinde olacağız. Hatta ilk 2'ye gireceğimize inanıyorum'' dedi.
Altay'lı futbolculardan Tayfun Seven ise, "Daha önceki maçlarda olduğu gibi yine bir son dakika golüyle puan kaybına uğradık. Bu hataları en aza indirgemeliyiz" derken bir diğer Altay'lı oyuncu Özkan Serbes'de açıklamasında, Boluspor'dan daha iyi oynadıklarını ama fırsatları değerlendiremeyerek berabere kaldıklarını belirtti.
Boluspor Teknik Direktörü Levent Eriş ise maçla ilgili düşüncelerinin galibiyet olduğunu kaydetti. Kazanmak için gelmiştik diyen Eriş, "Biz her deplasmana kazanmak için giden bir takımız. Ama takımımıza yakışmayan goller yiyoruz. Saçma hatalarımız oluyor. Deplasmanda 3 gol atan bir ekibin maçı kazanmış olması gerekir. Talihsiz golleri yemeseydik daha üst sıralarda olurduk. Sahada iyi bir mücadele vardı. 30-35 dakikalık bölümde sahada ruh gibiydik. Bu süreçte Altay 2-0 öne geçmeyi başardı. İlk devrenin
kalan 10 dakikalık bölümünde iyi oynadık. İkinci yarıda oyunun genel hakimi bizdik. Son dakikada da olsa kaybetmemek iyidir. Sıkıntılı günler yaşayan Altay'ın bu durumundan yararlanmak istedik." diye konuştu.
Maçtan sonraki olaylara da değinen Eriş, şunları kaydetti:
"Soyunma odası basmak güzel bir şey değil. Futbolcular arasında her zaman tartışmalar olabilir. Dünyanın her tarafından dalaşmalar olabilir. Hepimiz buna çok alışkanız. Ancak idareci bazında bu olaylara karışmamamız gerekiyor. İdarecilerin daha sakin, daha toparlayıcı olması gerekiyor. Yönetici ismi vermek çok doğru bir şey değil. Bu olaylara idareci olarak karışmamak gerekiyor. Sonra olaylar büyüyor. Sonrasın da idareci anlamında işe girilince o kişi daha fevri davranabiliyor. Maçtan sonraki olaylar, 10
dakikalık incir çekirdeğini bile dolduracak bir olay değil".
ALTAY BAŞKANI AHMET TAŞPINAR BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRADI
Maçın bitiş düdüğünün ardından saha içerisi bir anda karıştı. Berabere biten karşılaşmanın ikinci yarısında Altay'ın ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golünün ardından Mehmet Şen ile Boluspor yedek kulübesindekilerin arasındaki tartışma maç sonunda da devam ederken, iki takım arasındaki gerginlik soyunma odası koridorlarına da yansıdı. Maçtan sonra gazetecilere açıklama yapan Altay Kulübü Başkanı Ahmet Taşpınar, maçın ardından Mehmet Şen ile Boluspor'un masörü veya sağlık görevlisi arasındaki tartışmanın
devam etmesi üzerine protokol tribününden soyunma odası koridorlarına indiğini, tartışmayı gördüğünü ve engellemeye çalıştığını söyledi. Taşpınar, sözlerini şöyle sürdürdü, "Tartışma Boluspor soyunma odasına kadar yansıdı. Bizim oyuncularımızla Boluspor sağlık görevlisi arasındaki çıkan tartışmanın arasına girmemle birlikte görevlinin elindeki bıçağı gördüm. Üzerimize doğru salladı. Kulüp Başkanı olduğumu söylememenin ardından bıçağı değişik yerlerime salladı. Bunlardan ikisi bacağımı sıyırdı. O kişinin
Boluspor sağlık görevlisi olduğunu duydum. Bunlar, futbol sahalarında olmaması gereken hareketler. Kendi stadımızda böyle bir saldırının olmasını nefretle karşılıyorum" dedi.
Boluspor ile her zaman dostane ilişkiler içinde olduklarını da ifade eden Taşpınar, sorumlu kişiye Boluspor başkanı ve yönetim kurulunun gerekli cezayı vereceğine inandığını belirterek, o kişiden şikayetçi olacaklarını sözlerine ekledi.
(FS-YŞR-ERS-S)