Spor Toto 2. Lig

Tokatspor Teknik Direktörü Namık Altunsoy, Tokatspor'da ciddi bir ekonomik kriz yaşandığını belirterek, "Bu karanlık tünelden çıkmamız için ışık tutacak bir lider arıyoruz" dedi.

Spor Toto 2. Lig takımlarından Tokatspor'da ekonomik kriz nedeni ile paralarını alamayan sporculardan kulüple bağını kesmek isteyen, federasyona başvuranların olduğu öğrenildi. Tokatspor teknik direktörü Namık Altunsoy, ciddi bir ekonomik kriz yaşandığını belirterek bu krizi aşmak için uğraşatıklarını söyledi. Bu krizden etkilenip de aklını maçlara veremeyen futbolcu topluluğu olduğunu ifade eden Altunsoy, "Kocaeli maçı için deplasmana hareket edeceğiz. Ama şu ana kadar ekonomik anlamda bir gelişme yok.
Tokat'ta eski ve yeni başkanların görüşmelerinin sonuç vereceğini bekliyorduk. Şu ana kadar gelişen bir şey yok. Futbolcularda gelecekleri ile ilgili gelişmeleri basından takip ediyor. Bu gelişmelerde mesafe kat edilmedikçe onlarında kulübe bakış açısı ister istemez değişiyor. Takdir edersiniz ki futbolcular buraya bir şeyler verip bir şeyler kazanmaya geldi. Gelecekleri ile ilgili sıkıntıları var. İl takımı olmamızın bir avantaj olduğunu söylesek de tıkanıklık olunca takımın hazırlanma evresine yansıyor.
Ama ben inanıyorum ki düzgün ve karakterli oyunculara forma verildiği zaman çıkıp işini en iyi şekilde hangi şartlarda olursa olsun yapacaklardır" dedi.
Altunsoy, kulüple bağını kesmek isteyen, alacaklarını tahsil etmek için federasyon başvurup hak hukuk arayan futbolcular olduğuna işaret ederek, "Yani kulüp şuanda ciddi bir şekilde kriz içerisinde. Bu karanlık tünelden çıkmamız için ışık tutacak bir lider arıyoruz. Bunu aşmak için çok büyük çaba sarf ediyoruz. Bundan sonraki süreçte şehrin dinamiklerini harekete geçirmek istiyoruz. Şehirden bir şeyler bekliyoruz. Bir Tokat'lı olarak ve teknik sorumlu olarak Tokatspor büyük özverilerle elde ettiği marka
değerini düşürmemesi gerektiği kanaatindeyim. Türkiye'de böyle tanınmış bir takım var. Aldığımız tepkilerin hepsi 'Tokatspor'da ne oluyor?' 'Tokat'a yakışmıyor' oluyor. Biz bir iliz. İlde her zaman Tokatspor'u seven ve destek veren kişilerin çıkacağına inancımız tam. Bunu siyasilerimizden de bürokratlarımızdan da bekliyoruz. Tokatspor kentin sosyal olgusu. Bunu biz testi kırılmadan söylüyoruz. Testi kırıldıktan sonra gelecek sahiplenmeler o testiyi birleştiremez. Çok zor bir virajdayız. Bunu açık açık
itiraf ediyorum. Tokatlı bir teknik adam olmasam böyle zorlukların da içerisinde bulunmayı istemezdim" diye konuştu.
Altunsoy, göreve gelirken yönetim kurulu ile yaptığı görüşmede böyle bir sıkıntı olmadığını dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu taahhüdü bana verirken belirli yerlerden büyük destek sözü aldıklarından dolayı bu sözü verdiler. Ama bu destekler kesilince veya burada verilen taahhütler yerine getirilmeyince ister istemez bu süreç devam ediyor. Ben göreve geldiğimde sporcuların içerde 10 gün gecikmiş senet alacakları vardı. Bugün gelinen noktada iki aylık senet alacakları ve maç başı alacakları birikti. Herkes kendi açısından haklı. Burada bizlerin ve futbolcuların iyi niyeti ortaya çıkacak. Bununla beraber yönetim kurulunun
alacağı kararlar çok önemli"