Gevaş'ta Dostluk Maçı

Van'ın Gevaş ilçesindeki açık cezaevi mahkumları ile Belediye Vanspor yöneticileri arasında dostluk maçı yapıldı.

Belediye Vanspor Kulüp Başkanı Nihat Gezici, antrenör, diğer yönetici ve futbolcuların yer aldığı ekip, Gevaş Açık Cezaevi 2. Müdürü Orhan Gökçek, İnfaz ve Kuruma Başmemuru Cafer Deniz ile mahkumlardan oluşan kadroya karşı sahaya çıktı. Oynanan maçta 7-6 Belediye Vanspor galip gelirken, maçın sonunda Gevaş Açık Cezaevi Müdürü tarafından Belediye Vanspor ekibine bir plaket verirken, belediye ekibi ise tüm oyunculara ve cezaevi mahkumlarına baklava ikram etti.
Daha sonra bir açıklama yapan Belediye Vanspor Kulüp Başkanı Nihat Gezici, "Böyle bir maçta oynadığımızdan dolayı mutluluk duyuyoruz. Özgürlüğü kısıtlı olan arkadaşlarımızla beraber maç yapmak bizim için gurur vericidir. Ebetteki buradaki arkadaşlarımıza biz 'kader kurbanı' diyoruz. Bu tür şartlara girmek istemez, fakat hayatın şartları bazı insanları maalesef bu tür duruma getirmektedir. Burada eğer onlara bir parça moral verdiysek ne mutlu bizlere" dedi.
Gevaş Açık Cezaevi Müdürü Kerim Çiflikli ise, "Kurumumuz hükümlülerine sosyal ve kültürel amaçlı bir futbol maçı yaptırmak istedik. Vanspor yöneticilerle görüştük, davet ettik kendilerini. Sağ olsunlar bizi kırmadılar ve geldiler. Bugün onlarla bir dostluk maçı yaptık. Hükümlülerimiz açısından gerçekten moralli bir gün oldu. Vanspor yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. İkinci bir maç için onlara tekrar bir davet göndereceğiz. Hükümlülerin boş zamanını değerlendirmesi açısından böyle bir maç tertipledik"
ifadelerini kullandı.