Bedensel Engelli Sporcu Dünya Şampiyonasına Katılacak

Çankırı Vadi Spor Kulübü bilek güreşi sporcusu Macide Üzülmez, Dünya Kupası için Amerika'ya gidiyor.

Rusya'da yapılan Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası'nda sağ ve sol kolda Avrupa ikincisi olan Üzülmez, 5-11 Aralık tarihlerinde ABD'de yapılacak olan Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Kupası'na Türkiye'yi temsil edecek.
Çankırı Vadi Spor Kulübü Sporcularından olan Üzülmez'in sağ ve sol kolda Türkiye şampiyonu olduğunu söyleyen Milli Takım Antrenörü ve Vadi Spor Kulübü Başkanı Selahattin Çöpten, ''Macide çok iyi bir sporcu. 1 yıl içerisinde hem Avrupa ikincisi oldu hem de Türkiye şampiyonu oldu. ABD'de hedefimiz şampiyonluk'' dedi.
Üzülmez'in zor şartlarda bu sporu yapmaya devam ettiğini kaydeden Çöpten, "Macide yaklaşık 1.5 kilometre yolu tekerlekli sandalyesi ile karda kışta gelerek antrenmanlarını yapıyor. Kendisi Avrupa ikincisi ve Türkiye şampiyonu olmasına rağmen hiç kimse bu güne kadar arayıp ta bir tebrik bile etmedi. Bu hem bizi hem de sporcumuzu üzüyor" diye konuştu.
Amerika'da final oynayacağına kesin gözüyle bakan Üzülmez, amacının dünya şampiyonu olmak olduğunu söyleyerek, ''Hedefim Amerika'ya Türk bayrağını dikmek. Ben 50 kilodayım ama 60 kilonun altında yarışmacı olmadığı için kendimden 10 kilo fazla olan 60 kiloda yarışıyorum'' şeklinde konuştu.