2011 Judo Yılı Olacak

2010 yılında Türk Spor Tarihi'nde birçok ilke imza attıklarını belirten Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, "2011'de 2012 Londra Olimpiyatları'nın başarı programını hayata geçireceğiz" dedi.

"JUDO FEDERASYONU BAŞKANI FATİH UYSAL'DAN İDDİALI SÖZLER"
2010 yılında judoda Türk Spor Tarihi'nde birçok ilki gerçekleştirdiklerini 2011 yılında ise bu başarıların artarak devam edeceğini söyleyen Uysal, "2011 yılı elde edeceğimiz başarılarla judo yılı olacak" dedi. Federasyonda idari yapılanmayı tamamladıklarını ayrıca federasyon için sabit bir kamp eğitim merkezini Çankırı'da hizmete açtıklarını belirten Fatih Uysal, sportif anlamda da hem bayalar hem erkeklerde birçok büyük başarılara imza atıldığını söyledi.
TÜM HESAPLAR 2012 LONDRA
Yeni yılla birlikte judonun sportif anlamda elde edeceği başarılarla Türkiye'nin gündemine oturacağını ve tüm hesaplarını 2012 Londra Olimpiyatları'na göre yaptıklarını belirten Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, "2011'de judoya yaptığımız yatırımların meyvelerini toplayacağız. Ancak bizim asıl hedefimiz 2012 Londra Olimpiyatları. Biz federasyon olarak 2011 yılının 2010 yılından çok daha verimli ve başarılı geçeceğine inanıyoruz. Yeni yılda Avrupa Judo Şampiyonası'nı İstanbul'da yapacağız. Bu
şampiyona 2012 Londra Olimpiyatları için bir nevi kalifikasyon seçmesi niteliğinde olacak. Kendi saha ve seyircimiz önünde Avrupa Şampiyonası'nda ülkemize birkaç altın madalya kazandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
ANKARA'YA YENİ TESİS
Federasyondaki yeniden yapılanmanın işleri daha süratli bir hale getirdiğini bu durumun beraberinde profesyonel bir federasyonu ortaya çıkardığını ifade eden Uysal, "Basınla olan problemi hallettik. Ayrıca federasyonu dil bilen bir kişiyi alarak özellikle uluslararası organizasyonlarda işlerimizi kolaylaştırdık. Tüm bu yeniliklerin üzerine binayı dikince her şey yoluna girdi." dedi.
Uysal federasyon yönetim kurulu görev yapan tüm idarecilerin judocu olduğunu da belirterek, bu durumun sporcularla diyalog açısından çok güzel sonuçları ortaya çıkardığını söyledi.
Çankırı Kamp ve Eğitim merkezi'nin judoya tahsis edilmesinin ardından milli takımların daha düzenli ve sıkı bir çalışma programının içine girdiğinin altını çizen Fatih Uysal, ikinci tesisi Ankara'da yapacaklarını belirtti. Federasyonun yeni yapılacak kompleks içinde yer alacağını ayrıca tesiste her türlü konforun yanı sıra antrenman salonlarının yanı sıra kamp merkezinin bulunacağını belirten Uysal, "İşi ehil ellere verince sonuç muhteşem oluyor" diyerek personeline olan güvenini ortaya koydu.
"GALATASARAY JUDOYU ATEŞLEDİ"
Galatasaray Spor Kulübü'nün var olan judo branşını daha aktif bir hale getirmesinin kulüpler arasında rekabeti en üst seviyeye çıkardığını belirten Fatih Uysal, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de judo branşını açması için yeni yılla birlikte başkanlarıyla bir araya geleceğini söyledi.
Kulüpleşmenin artmasıyla Türkiye'de ilk defa lig oluşturduklarını ve bu durumun sporcuların çok daha fazla maç yapmasına yol açtığını ileri süren Uysal, "Ligde Galatasaray ve Trabzonspor'un judo takımların olması seyirci açısından da çok heyecanlı bir hale geldi. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de bu işe soyunması halinde, Türk judosu çok iyi yerlere gelecektir" şeklinde konuştu.
Uysa 2008 yılında yapılan Pekin Olimpiyatları'na bir judocu ile gidildiğini hatırlatarak, "Biz bugün Londra Olimpiyatları için erkek ve bayanlardan olmak üzere toplam 9 sporcuyu olimpiyatları göndermenin plan programını yapıyoruz. Bu durum Türk judosunun geldiğini yeri göstermesi açısından çok önemli" diyerek sözlerine nokta koydu.