Avustralya'da Ersan Üzüntüsü

Avustralya Milli Takım Teknik Direktörü Holger Osieck, Türkiye'yi tercih edeceğini açıklayan genç yıldız Ersan Adem Gülüm'ün kararını hayal kırıklığı olarak değerlendirdiğini söyledi

Avustralya Milli Takım Teknik Direktörü Holger Osieck, Türkiye'yi tercih edeceğini açıklayan genç yıldız Ersan Adem Gülüm'ün kararını hayal kırıklığı olarak değerlendirdiğini söyledi. Osieck, Ersan'ın kararında babasının etkili olmasını da Türk kültürüne bağladı.
Beşiktaş'ın Avustralya doğumlu Türk futbolcusu Ersan Adem Gülüm daha önce Avustralya Milli Takımı Teknik Direktörü Holger Osieck tarafından milli davet almış fakat genç futbolcu Türk Milli Takımı'nı seçeceğini belirterek bu daveti reddetmişti.
2011 Asya Futbol Şampiyonası için Avustralya Milli Takımı Teknik Direktörü Holger Osieck'in açıkladığı 50 kişilik kadroda yer alan Ersan Gülüm, Türkiye için oynayacağını açıkladıktan sonra Osieck'in 23 kişiye düşürdüğü kadrodan çıkarıldı. Osieck yaptığı açıklamada Ersan'ın çok iyi bir futbolcu olduğunu vurgulayarak, "Ersan gerek sol bekte gerekse stoperde çok iyi bir oyuncu. Onun bizim için oynamamasından dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Türkiye'de oluşan baskıdan dolayı ve babasının Ersan'ı
Türk Milli Takımı'nda oynatmak istemesinden dolayı Ersan bizi seçmedi. Sanırım Türkiye'de son sözü babalar söylüyor ve bu da böyle oldu" dedi.
Osieck ayrıca, "Ersan'ı izlemek için Ankara'daki Gençlerbirliği-Beşiktaş mücadelesini izlemeye gittim. Onunla konuştuğum zaman bizim için oynamaya kararlı görünüyordu. Daha sonrasında ise Türk Milli Takımı'nı seçtiğini açıkladı. Türkiye'de yaşıyor ve futbol yaşamını da orada sürdürüyor. Taraftar ve medya tarafından baskı gördüğünü söyleyebiliriz. Onun bu seçimine saygı duyuyor ve anlayabiliyorum" şeklinde konuştu.
Osieck'in bugün 50 kişiden 23 kişiye düşürdüğü kadroda ligimizden, Galatasaray'ın yıldızları Lucas Neill ve Harry Kewell'ın yanı sıra Gençlerbirliğin'den Mile Jedinak'ta yer aldı.