Başkan Gökçek'ten Sert Eleştiriler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü eski başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın Beyaz TV'de Tele Futbol Programında verdiği randevuyu iptal etmesi üzerine, "Ben bunların karakterinin bu olduğunu gayet iyi bildiğim halde, televizyondan herkes şahit olduğu için bu kez kaçmayacaklarını düşünmüştüm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü eski başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın Beyaz TV'de Tele Futbol Programında verdiği randevuyu iptal etmesi üzerine, "Ben bunların karakterinin bu olduğunu gayet iyi bildiğim halde, televizyondan herkes şahit olduğu için bu kez kaçmayacaklarını düşünmüştüm. Ama gelişen olaylar beni yine haklı çıkardı" dedi.
Yapılan "şark kurnazlığı"nı başta Gecekondu Grubu olmak üzere tüm Ankaragücü taraftarlarının ve kamuoyunun iyi göreceğine olan inancını dile getiren Başkan Gökçek, bugün yapılacak Ziraat Türkiye Kupası Gençlerbirliği maçında birlik ve bütünlük içinde takımın desteklenmesini beklediğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Ankaragücü eski Başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın iki gün önce Beyaz TV'de yayınlanan Tele Futbol Programında kararlaştırdıkları randevu merakla bekleniyordu. Başkan Gökçek'in bu görüşme için yurt dışı gezisini yarıda keserek Türkiye'ye dönmesinin hemen ardından Cengiz Topel Yıldırım randevuya saatler kala, Başkan Gökçek ile görüşmeyeceğini açıkladı.
Başkan Melih Gökçek, Yıldırım'ın randevuya gelmeyeceğini açıklaması üzerine yazılı bir açıklama yaparak olaydan büyük kızgınlık ve üzüntü duyduğunu belirtti.
Eski Başkan Cengiz Topel Yıldırım ile Beyaz TV'de Tele Futbol programındaki tartışmayı herkesin dinlediğini ve Yıldırım'ın verdiği sözü tüm kamuoyunun duyduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, "Programda bir araya gelmek isteğini kendisi ifade etti. Ben de bu talebi olumlu karşıladım ve derhal kabul ettim" dedi.
Bu görüşme için yurt dışı gezisinden erken döndüğünü açıklayan Başkan Gökçek, "Ancak dün gece Sayın Yıldırım'ın görüşmeye gelmeyeceğini açıkladığını öğrendim. Ben bunların karakterinin bu olduğunu gayet iyi bildiğim halde televizyondan herkes şahit olduğu için bu kez kaçmayacaklarını düşünmüştüm. Ama gelişen olaylar beni yine haklı çıkardı" diye konuştu.
Ankaragücü'nün bir başka eski başkanı Cemal Aydın'ın, gerçekleşemeyen görüşme öncesi yaptığı açıklamada yönelttiği "Sayın Gökçek, bu tartışmayı ve görüşme arzusunu hangi sıfatla dile getiriyor?" sorusunu gündeme getiren Başkan Gökçek, "1,5 yıl önce Belediye Evi'nde yaptığımız üçlü görüşmeyi hangi sıfatla yaptıysam şimdi de görüşmelerimi aynı sıfatla yapıyorum. Dün benimle görüşmek için can atıyordu da bugün niye kaçıyor?" yanıtını verdi.
Televizyondaki tartışmadan sonra yüzlerce kişinin inanılmaz baskısıyla karşı karşıya kaldığını da ifade eden Başkan Gökçek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Sayın Cemal Aydın ve Cengiz Topel Yıldırım ile ilgili bana yapılan yorumları kendilerinin duymalarını da çok arzu ederdim. Bir kulübün önce borcunu ödettirip ondan sonra onun üzerine oturmak istemenin, Türkçedeki tam tabiri 'Şark Kurnazlığı'dır. Şu anda inanılmaz bir üzüntü ve kızgınlık içerisindeyim. Açıkça görülüyor ki bunların her ikisi de Ankaragüçlü değil. İçlerinde zerre kadar Ankaragücü sevgisi yok. Sadece ve sadece kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Her ikisinin de Ankaragücü'ne bir kuruş katkıları
olmamıştır. Sadece ve sadece Ankaragücü'nün adını ve imkanlarını kullanmışlardır. Bir tarafta kulübe trilyonlarca lira fedakarlıklarda bulunan yeni yöneticiler, öte yanda kulüpten alacakları için kulübe haciz koyan eski iki başkan. 'Gel' diyoruz gelmiyorlar, 'Git' diyoruz gitmiyorlar. Bunları kamuoyu çok iyi değerlendirecektir."
Yaşanan son gelişmelerin, Ankaragücü'ne kimin zarar vermek istediğinin başta Gecekondu grubu olmak üzere tüm taraftarlar tarafından açık ve net şekilde görüleceğine inandığını vurgulayan Başkan Gökçek, açıklamasını "Bugün yapılacak Ziraat Türkiye Kupası Gençlerbirliği maçında tüm taraftarların birlik ve bütünlük içinde takımını desteklemesini bekliyorum" dilekleriyle bitirdi.
(ERS-ERS-S)