Basel, Roma'yı fethetti: 1-3

Şampiyonlar Ligi E Grubu maçında Roma, sahasında Basel'e yenilmekten kurtulamadı.

Bu sezon lige kötü başlasa da son haftalarda toparlanan Roma, bu maça da iyi başlayamadı. İlk dakikalarda daha istekli görünen konuk ekip Basel, 12. dakikada Streller'in indirdiği uzun topu iyi değerlendiren Alexander Frei'ın yaklaşık 18 metreden yaptığı vuruşla üstünlük sayısını buldu.

Ancak Roma eşitliği 21. dakikada yakaladı. Bu dakikada Totti'nin kendi yarı sahasında gönderdiği nefis pasla pozisyona giren Borriello, Ferati'den önce davranarak düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skora denge getirdi.

İlk kornerini 32. dakikada kullanabilen Roma bir türlü oyunda üstünlük kuramazken, ilk yarının skorunu belirleyen taraf yine Basel oldu. Maçın 44. dakikasında Inkoom sağ kanattan içe kat etti ve arkasından kovalayan Perrotta'ya rağmen yaklaşık 15 metreden uzak köşeye topu göndererek ilk yarının skorunu belirledi: 1-2

Roma'nın çabası yetmedi

Roma maçın ikinci yarısında ise çok daha baskılı başladı ve Totti'nin önderliğinde Basel kalesine üst üste yüklendi. 58. dakikada Taddei'nin vuruşunda direk gole engel olurken, 63'te Totti'nin güzel pasında Perrotta bir an için geç kalınca önemli bir pozisyon başlamadan bitmiş oldu.

78. dakikada Baptista'nın ortasında ise müsait durumda olan Brighi yakın mesafeden topu dışarıya gönderdi. 85'de Totti'nin ceza sahasına gönderdiği serbest vuruşta ise Mexes kafayı vurdu ama bu top da üstten dışarıdaydı.

Roma'nın son dakikalardaki çabası gol getiemzken Basel, uzatma dakikalarında Cabral'la bir gol daha buldu ve deplasmandan çok değerli bir galibiyetle dönerek gruptaki ilk puanlarına kavuşmuş oldu.

Grubun diğer maçında ise Cluj'u 3-2 mağlup eden Bayern, 9 puana tırmanarak liderliğini sürdürdü.