Onun fiyatı 40 milyon Avro

Adnan Polat, Galatasaray'ın milli yıldızı Arda Turan'ın fiyatını belirledi.

 

Fenerbahç ; e Başkanı Aziz Yıldırım ' ın Arda Turan iç ; in yaptığı 15 milyon Avro ' luk teklifi geri ç ; eviren Galatasaray ' ın patronu Adnan Polat , &ldquo ; Onun kariyer planlamasını ben yapıyorum . Sadece Avrupa ' nın dev kulü ; plerinden birine gitmesine izin veririm&rdquo ; diyerek genç ; yıldıza ne kadar değer verdiğini ortaya koymuştu .


40 MİLYON AVRO
Bu teklifin ardından Arda ' ya hem 10 numarayı hem de kaptanlık pazubandını veren Polat ' ın stratejisi işe yaradı , yıldız oyuncu futboluna seviye atlatarak performansını sü ; rekli olarak yü ; kseltti . Gerek Galatasaray formasıyla gerekse de A Milli Takım ' da harikalar yaratan Arda ' nın yıllık kazancını 2 milyon Avro ' ya yü ; kselten Başkan , genç ; yetenek iç ; in dudak uç ; uklatacak cinsten bir bonservis bedeli belirledi . Polat ' ın kafasındaki rakam ' şimdilik ' 40 milyon Avro! Ancak 22 yaşındaki futbolcunun UEFA Avrupa Ligi ' nde ve Tü ; rkiye ' nin vize alması halinde 2010 Dü ; nya Kupası ' nda ortaya koyacağı performansa gö ; re bu bedeli 50 milyon Avro ' ya yü ; kseltmeyi planlıyor .
DEVLER PEŞİNİ BIRAKMIYOR
Başkan ' ın sö ; zü ; nü ; ettiği Avrupa devlerinin Arda ' yı yeniden yakın takibe aldığı da gelen haberler arasında . İngiltere , İtalya , İspanya , Almanya ve Fransa liglerinde zirveye oynayan kulü ; pler tarafından gö ; nderilen temsilcilerin , genç ; yıldızın maç ; larını sü ; rekli olarak izlediği ve bununla ilgili transfer raporu hazırladığı belirlendi . Arda henü ; z birkaç ; gü ; n ö ; nce yaptığı aç ; ıklamada Avrupa ' da oynamak istediğini , kendi ayarında futbolcuların Arsenal ve Real Madrid gibi takımlarda forma giydiğini belirtip , &ldquo ; Pasaportum farklı olsaydı şimdi ben de bambaşka bir yerde olurdum&rdquo ; diye konuşmuştu .
İŞTE ARDA TURAN&hellip ;
2006-2007 sezonunda Erik Gerets ' in kadrosunda kendine yer bulan Arda , her iki kanatta ve oyun kurucu pozisyonlarında gö ; rev alabiliyor .

Arda , 9 yaşında Bayrampaşa Altıntepsispor ' da futbola başladı . Burada top tekniği ve mü ; cadeleci yapısıyla dikkat ç ; ekti ve 12 yaşında Fatih Terim ' in beğenisi ile Galatasaray altyapısına transfer edildi . PAF takımında aralıksız olarak dö ; rt yıl forma giydikten sonra Gheorghe Hagi ' nin teknik direktö ; rlü ; ğü ; dö ; neminde 2004-2005 sezonunda A takıma alındı . Yeterli şansı bulamadığı bu dö ; nemin ardından tecrü ; be kazanması iç ; in Vestel Manisaspor ' a kiralık olarak verildi . Manisa ' da geç ; irdiği yarım sezonda gö ; z dolduran Arda , 2006-2007 ' de Galatasaray ' a dö ; ndü ; . Erik Gerets ' in ilk 11 ' ine girmeyi başardı ve Şampiyonlar Ligi performansıyla Avrupa ' da da adını duyurdu .

2007-2008 sezonunda Karl-Heinz Feldkamp ' ın da kadrosunda kendine yer bulan Arda , İlk 11 ' in değişmez isimlerinden oldu .

Arda Turan UEFA Şampiyonlar Ligi ' nde Bordeaux ve Liverpool karşısında ç ; ıktığı grup maç ; larında UEFA tarafından maç ; ın oyuncusu seç ; ildi .

4 Mayıs 2008 gü ; nü ; oynanan şampiyonlukta ö ; nemli Sivasspor maç ; ında kariyerinin ilk hat-trick başarısını gö ; stererek takımın sahadan 5-3 galip ayrılmasında ö ; nemli rol oynamıştır .

MİLLİ TAKIM KARİYERİ
İlk kez ç ; ağrıldığı A millî ; Takımda , ö ; zel maç ; ta Lü ; ksemburg karşında forma giydi . Ayrıca ilk golü ; nü ; 25 Mayıs 2007 de Uruguay ' a kafayla atarak Tü ; rkiye 1-0 ö ; ne geç ; irdi . 11 Haziran 2008 gü ; nü ; oynanan İsviç ; re - Tü ; rkiye maç ; ında son dakikada galibiyet golü ; nü ; atarak , UEFA tarafından maç ; ın adamı seç ; ilerek dikkatleri ü ; zerine ç ; ekti .

Arda Turan , 15 Haziran 2008 tarihinde Tü ; rkiye - Ç ; ek Cumhuriyeti maç ; ında takımının ilk golü ; nü ; atarak galibiyette bü ; yü ; k pay sahibi oldu ve Tü ; rkiye , AVRO 2008 ' de Ç ; eyrek Finale yü ; kseldi . Tü ; rk Milli Futbol Takımı ' nın AVRO 2008 ' de yarı finale yü ; kselmesinde bü ; yü ; k pay sahibi oldu ama yarı final maç ; ında cezası nedeniyle oynayamadı .