Engellilerden büyük başarı

Tayvan'ın başkenti Taipei'de yapılan 21. İşitme Engelliler Yaz Oyunları 'Summer Deaflympics Games'nın üçüncü gününde grekoromen güreşte üç siklette mindere çıkan güreşçiler 1 altın ve 2 bronz madalya kazandı.

 

96 kiloda İlhan Ç ; ıtak Ukraynalı ve Rus rakiplerini yenerek finale kaldı . Finalde İranlı rakibini yenen İlhan , şampiyon olarak Tü ; rkiye ' ye altın madalya kazandırdı .
76 kiloda Mahmut Irk grubunda Ermeni ve Moğol gü ; reşç ; ileri yendi , İranlı ' ya yenildi . Grubunda ikinci olan Mahmut Irk ü ; ç ; ü ; ncü ; lü ; k mü ; sabakasında Ukraynalı ' yı yenerek bronz madalya elde etti .
60 kiloda Şenol Aydın Hırvat ' ı yendi Ukraynalı ' ya yenildi ve grup ikincisi oldu . Daha sonra Bulgar gü ; reşç ; iyi yenerek ü ; ç ; ü ; ncü ; oldu ve bronz madalya kazandı .
Grekoromen gü ; reşte dü ; n alınan 1 gü ; mü ; ş ve 2 bronzdan sonra bugü ; n de 1 altın ve 2 bronz alan gü ; reşç ; ilerimiz madalya sayısını 6 ' ya ç ; ıkarmış oldu .
TAEKWONDO ' DA MADALYASIZ GÜ ; N
İki gü ; nde 1 altın 1 bronz madalya olmak ü ; zere 2 madalya kazandığımız taekwondonun ü ; ç ; ü ; ncü ; gü ; n mü ; sabakalarında mindere ç ; ıkan iki sporcumuz da madalyaya ulaşamadı . 80 kiloda Osman Geç ; it ö ; nce Koreli sonra da Tayvanlı rakiplerine yenilerek elendi . Bayanlar 67 kiloda Sultan Geç ; it de Koreli rakibine yenildi ve turnuvaya veda etti .