Arda 40 milyon Euro

Adnan Polat, Galatasaray'ın milli yıldızı Arda Turan'ın fiyatını belirledi.

 

Fenerbahç ; e Başkanı Aziz Yıldırım ' ın Arda Turan iç ; in yaptığı 15 milyon Euro ' luk teklifi geri ç ; eviren Galatasaray ' ın patronu Adnan Polat , &ldquo ; Onun kariyer planlamasını ben yapıyorum . Sadece Avrupa ' nın dev kulü ; plerinden birine gitmesine izin veririm&rdquo ; diyerek genç ; yıldıza ne kadar değer verdiğini ortaya koymuştu .

40 MİLYON EURO
Bu teklifin ardından Arda ' ya hem 10 numarayı hem de kaptanlık pazubandını veren Polat ' ın stratejisi işe yaradı , yıldız oyuncu futboluna seviye atlatarak performansını sü ; rekli olarak yü ; kseltti . Gerek Galatasaray formasıyla gerekse de A Milli Takım ' da harikalar yaratan Arda ' nın yıllık kazancını 2 milyon Euro ' ya yü ; kselten Başkan , genç ; yetenek iç ; in dudak uç ; uklatacak cinsten bir bonservis bedeli belirledi . Polat ' ın kafasındaki rakam ' şimdilik ' 40 milyon Euro! Ancak 22 yaşındaki futbolcunun UEFA Avrupa Ligi ' nde ve Tü ; rkiye ' nin vize alması halinde 2010 Dü ; nya Kupası ' nda ortaya koyacağı performansa gö ; re bu bedeli 50 milyon Euro ' ya yü ; kseltmeyi planlıyor .

DEVLER PEŞİNİ BIRAKMIYOR
Başkan ' ın sö ; zü ; nü ; ettiği Avrupa devlerinin Arda ' yı yeniden yakın takibe aldığı da gelen haberler arasında . İngiltere , İtalya , İspanya , Almanya ve Fransa liglerinde zirveye oynayan kulü ; pler tarafından gö ; nderilen temsilcilerin , genç ; yıldızın maç ; larını sü ; rekli olarak izlediği ve bununla ilgili transfer raporu hazırladığı belirlendi . Arda henü ; z birkaç ; gü ; n ö ; nce yaptığı aç ; ıklamada Avrupa ' da oynamak istediğini , kendi ayarında futbolcuların Arsenal ve Real Madrid gibi takımlarda forma giydiğini belirtip , &ldquo ; Pasaportum farklı olsaydı şimdi ben de bambaşka bir yerde olurdum&rdquo ; diye konuşmuştu .