'Ankaragücü ile aramızda yönetim birliği yok'

Ankaraspor, Futbol Federasyonu'nun Ankaragücü genel kurulu hakkında inceleme başlatması üzerine yaptığı açıklamada, Ankaraspor ile Ankaragücü arasında yönetim veya kontrol birliği olmadığını açıkladı.

 

Ankaraspor ile Ankaragü ; cü ; ' nü ; n birleşeceği yö ; nü ; ndeki haberlerin asılsız olduğunu ileri sü ; ren Ankaraspor Yö ; netim Kurulu , FIFA ve UEFA ' dan gö ; rü ; ş alınıp hukuki inceleme yapılmasının ardından doğru bilgi ve belgelerle yargılama yapılmasını istedi .
Ankaraspor Yö ; netim Kurulu , 30 Ağustos 2009 tarihinde Ankaragü ; cü ; Spor Kulü ; bü ; Derneği Olağanü ; stü ; Genel Kurul toplantısının ardından Tü ; rkiye Futbol Federasyonu tarafından başlatılan incelemeyle ilgili aç ; ıklama yaptı . Ankaraspor ile Ankaragü ; cü ; Spor Kulü ; bü ; arasında ' bir ilişki ' nin ortaya ç ; ıktığına kanaat getirildiğini belirten Ankaraspor , sö ; zü ; edilen incelemenin basında ç ; ıkan yanlış ve eksik haberlerin oluşturduğu yanlış algıdan kaynaklandığını kaydetti . Ankaragü ; cü ; Spor Kulü ; bü ; Derneği ile Ankaraspor A . Ş . nin birleşeceği yö ; nü ; nde birç ; ok asılsız haber yapıldığını hatırlatan Ankaraspor , ' Aç ; ık ve net olarak belirtmeliyiz ki ; Kulü ; bü ; mü ; z ile Ankaragü ; cü ; arasında ne bir yö ; netim ne de bir kontrol birliği dolayısıyla herhangi bir ' ilişki ' mevcut değildir ve geç ; mişte de mevcut olmamıştır . Her iki kulü ; bü ; n birleşmesi ya da kulü ; pler arası herhangi bir suretle ilgili mevzuatın yasakladığı bir ilişki kurulması sö ; z konusu değildir . Tü ; rkiye Futbol Federasyonu tarafından hem kulü ; bü ; mü ; ze hem de Ankaragü ; cü ; Spor Kulü ; bü ; ne ihtarname keşide edilmiş olup ihtarnamede genel hatlarıyla , Federasyon Yö ; netim Kurulu tarafından ' TFF statü ; sü ; 18 ve 76 . maddeleri ile TFF Kulü ; p Tescil Talimatı 17 . maddesine aykırı mevcut durumun dü ; zeltilmesi ' iç ; in 3 gü ; nlü ; k sü ; re verilmiştir . Hemen belirtmek gerekir ki ; Federasyon tarafından keşide edilmiş olan ihtarnamede yer alan belirsizlikler hakkında tarafımızdan bilhassa aç ; ıklama talep eder nitelikte bir cevap hazırlanmış , bu suretle tarafımızca Federasyon ' dan bilgi talep edilmiştir . ' şeklinde bir aç ; ıklama yaptı .
Ankaraspor ' un rekabeti engelleyici ya da kamu vicdanını rahatsız edici herhangi bir harekette bulunması ya da oluşumda yer almasının mü ; mkü ; n olmadığını belirten kulü ; p yö ; netimi , hiç ; bir surette statü ; yü ; yada talimatları ihlal etmediklerini kaydetti . Federasyon ' un bu gü ; ndem ile ilgili gerek soruşturma gerekse yargılama sü ; recinde usul ve esasa ilişkin izlediği prosedü ; rde hukuksuzluklar yaşandığını belirten Ankaraspor Kulü ; bü ; , ' Gerekirse kaynak kanun ve uygulamaları sebebiyle FIFA ve UEFA ' dan da gö ; rü ; ş alınarak , hukuki inceleme ile doğru bilgi ve belgelerle yargılama yapılmasını sağlamak ve ç ; ö ; zü ; m odaklı hareket ederek futbolun marka değerine katkıda bulunmaktır . Var olduğu iddia edilen ihlalin ortadan kaldırılması iç ; in hukuki ilkelere saygılı ve samimi platformlarda her tü ; rlü ; diyalog ve gö ; rü ; şmeye aç ; ık olduğunu aç ; ıkç ; a ifade eder . Kamuoyuna saygı ile duyurulur . ' denildi .