Hangi grupta kimin maçı var?

Bugün 9 grupta oynanacak 21 karşılaşma öncesinde sadece Hollanda grup lideri olarak finallere doğrudan katılma hakkını garantilemiş durumda.

 

2010 Dü ; nya Kupası Avrupa elemelerinde grup mü ; cadelesinin sonu yaklaşırken , bazı takımlar grup liderliğini garantilemeye ç ; alışırken , bazıları da en azından play-off şansını devam ettirmek iç ; in mü ; cadele edecek .

Gruplarını zirvede bitiren dokuz takım direkt olarak 2010 Dü ; nya Kupası finallerine gidecek . En iyi sekiz ikinci , iki ayaklı play-off eşleşmelerinde kozarını paylaşacak ve Avrupa ' dan dö ; rt takım daha finallere katılma hakkı kazanacak .

5 ve 9 Eylü ; l ' de oynanacak maç ; lar ö ; ncesinde gruplarda son durum şö ; yle :

1 . GRUP

Altı maç ; sonunda Danimarka 16 puanla lider , Macaristan 13 puanla ikinci sırada . 9 puanı bulunan Portekiz cumartesi gü ; nü ; deplasmanda Danimarka ' yı yenmek zorunda , kaybettiği takdirde grup liderliği şansını yitirecek ve ikinci sıra iç ; in şansını zorlayacak .

Macaristan evinde 9 puanlı İsveç ; ' i yendiği takdirde 24 yıl sonra Dü ; nya Kupası ' na gitmek iç ; in ö ; nemli bir engeli aşmış olacak . Arnavutluk ve Malta ' nın gruptan ç ; ıkma şansı bulunmuyor .

5 Eylü ; l : Danimarka-Portekiz , Macaristan-İsveç ;
9 Eylü ; l : Malta-İsveç ; , Arnavutluk-Danimarka , Macaristan-Portekiz

2 . GRUP

13 ' er puanla zirvede bulunan Yunanistan ve İsviç ; re cumartesi gü ; nü ; karşı karşıya geliyor . 10 puanlı Letonya , doğrudan finallere gitme umudunu korumak iç ; in 9 puanlı İsrail ' i deplasmanda yenmeye ç ; alışacak .

5 Eylü ; l : Moldova-Lü ; ksemburg , İsviç ; re-Yunanistan , İsrail-Letonya
9 Eylü ; l : İsrail-Lü ; ksemburg , Moldova-Yunanistan , Letonya-İsviç ; re

3 . GRUP

Ç ; ek Cumhuriyeti deplasmanda Slovakya ' ya yenildiği takdirde grup birinciliği şansını tamamen kaybedecek . Polonya Kuzey İrlanda ' yı yenerse ikinci sıraya yü ; kselecek . San Marino ' nın gruptan ç ; ıkma şansı yok .

5 Eylü ; l : Polonya-Kuzey İrlanda , Slovakya-Ç ; ek Cumhuriyeti
9 Eylü ; l : Ç ; ek Cumhuriyeti-San Marino , Kuzey İrlanda-Slovakya , Slovenya-Polonya

4 . GRUP

19 puanla liderlik koltuğunda oturan Almanya ' yı takip eden Rusya ve Finlandiya , grubun son iki sırasında yer alan Liechtenstein ve Azerbaycan ile karşılaşıyor . Liechtenstein ve Azerbaycan ' ın ilk iki şansı kalmadı .

5 Eylü ; l : Rusya-Liechtenstein , Azerbaycan-Finlandiya
9 Eylü ; l : Liechtenstein-Finlandiya , Galler-Rusya , Almanya-Azerbaycan

5 . GRUP

Altı maç ; ını da kazanan Avrupa şampiyonu İspanya , Belç ; ika ve Estonya ' yı yener , 12 puanlı Bosna da Ermenistan ve Tü ; rkiye maç ; larında puan kaybederse doğrudan finallerin yolunu tutacak . Play-off iç ; in mü ; cadele eden 8 puanlı Tü ; rkiye ö ; ncelikle Estonya ' yı yenmek zorunda .

5 Eylü ; l : Ermenistan-Bosna , İspanya-Belç ; ika , Tü ; rkiye-Estonya
9 Eylü ; l : Bosna-Tü ; rkiye , Ermenistan-Belç ; ika , İspanya- Estonya

6 . GRUP

Cumartesi gü ; nü ; Hırvatistan Belarus ' a yenilir ve Ukrayna da evinde Andorra ' ya kaybederse İngiltere ç ; arşamba maç ; larını beklemeden grup birincisi olarak finallere gidecek . Kazakistan ve Andorra ' nın gruptan ç ; ıkma şansı yok .

5 Eylü ; l : Ukrayna-Andorra , Hırvatistan-Belarus
9 Eylü ; l : İngiltere-Hırvatistan , Belarus-Ukrayna , Andorra-Kazakistan

7 . GRUP

Gelecek hafta 18 puanlı grup lider Sırbistan ' a konuk olacak 13 puanlı Fransa , cumartesi gü ; nü ; Romanya ' yı ağırlıyor . Avusturya ve Romanya sıradaki maç ; larını kaybederse , finallere gitme şansını da yitirecek .

5 Eylü ; l : Avusturya-Faroe , Fransa-Romanya
9 Eylü ; l : Faroe-Litvanya , Romanya-Avusturya , Sırbistan-Fransa

8 . GRUP

8 puanla ü ; ç ; ü ; ncü ; sırada bulunan Bulgaristan , ö ; ndeki ikiliden kopmamak iç ; in Karadağ karşısında mutlak galibiyet arayacak . 14 puanlı İtalya deplasmanda Gü ; rcistan ile , 13 puanlı İrlanda da Kıbrıs Rum Kesimi ile karşılaşacak . Gü ; rcistan ' ın ilk iki şansı bulunmuyor .

5 Eylü ; l : Bulgaristan-Karadağ , Kıbrıs Rum-İrlanda , Gü ; rcistan-İtalya
9 Eylü ; l : Karadağ , Kıbrıs Rum , İtalya-Bulgaristan .

9 . GRUP

Oynadığı yedi maç ; ı da kazanan grup lideri olarak doğrudan finallere katılma hakkını garantiledi . İskoç ; ya Makedonya ' yı yenerse , son grup maç ; ları ö ; ncesinde play-off yarışında rakibinin ö ; nü ; ne geç ; ecek .

5 Eylü ; l : İskoç ; ya-Makedonya , İzlanda-Norveç ; ,
9 Eylü ; l : Norveç ; -Makedonya , İskoç ; ya-Hollanda