Devler ligi tehlikede

Gelir İdaresi Başkanlığı, 850 bin TL ve üzerindeki vergi ve cezasını ödemeyen vergi borçlularının listesini kamuoyuna açıkladı. Listede Beşiktaş da var.

 

Rodrigo Tabata ' ya 8 milyon Euro ' luk bonservis bedeli ö ; deyen Beşiktaş da vergi borç ; lusu olarak 219 . sıradan listeye girdi . 16 milyon 239 bin 691 lira vergi cezası bulunan Siyah-Beyazlı kulü ; p , Şampiyonlar Ligi maç ; ları ö ; ncesi UEFA kriterlerine takıldı .

Profesyonel kulü ; plerin faaliyetleri ile ilgili tü ; m gelir ve giderlerini Vergi Usul Kanunu ' na gö ; re belgelendirmeleri gerekiyor . UEFA , belirlediği statü ; de , futbol kulü ; plerinin federasyona , oyunculara , teknik direktö ; rlere , diğer kulü ; plere , maç ; organizatö ; rlerine kesinleşmiş borç ; larının ö ; denmiş olmasının teyidini istiyor . Şayet kulü ; pler bu borç ; ları kapatmazsa para cezası ile başlayan , organizasyonlardan men edilme cezasına kadar varan yaptırımlar uygulanabiliyor .

Bilindiği gibi borç ; larla ilgili sü ; rekli sorun yaşayan Beşiktaş , Manisaspor ' a olan borcu nedeniyle Bozü ; yü ; kspor ' dan transfer edilen Onur Bayramoğlu ' nun lisansını ç ; ıkaramamıştı . Şampiyonlar Ligi ö ; ncesi Siyah-Beyazlı yö ; netim vergi sü ; rpriziyle karşılaşırken Futbol Federasyonu ' nun bu konuyla ilgili takınacağı tavır da merakla bekleniyor .

UEFA , BORÇ ; LARIN Ö ; DENMESİNİ İSTİYOR
UEFA ' nın mali kriterlerini eksiksiz uygulamada kararlı olan Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Ö ; zgener yö ; netiminin vergi borcu nedeniyle Beşiktaş ' a yaptırım uygulaması bekleniyor . Şayet Siyah-Beyazlı kulü ; p borcunu ö ; demezse Devler Ligi ' ne katılamama tehlikesi yaşıyor . İki yıl ö ; nce Futbol Federasyonu kulü ; plerin borç ; ları nedeniyle UEFA nezdinde zor durumda kalmış ve yaklaşık 200 bin frank ceza ö ; demişti . Bu nedenle federasyon kulü ; plerin borç ; larını ilgili incelemeleri sıkı bir denetim altına alarak takip etmeye başladı . Beşiktaş haricinde Trabzonspor ' un da 1 milyon 796 bin 196 lira vergi cezası yer alıyor . Şayet Bordo-Mavili takım Avrupa kupalarından elenmemiş olsaydı aynı tehlike Karadeniz ekibi iç ; in de geç ; erli olacaktı . Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Ö ; zgener de kulü ; plerin borç ; larıyla ilgili hassasiyetini , ' UEFA , ü ; st dü ; zey mali mü ; şavirlerden , denetim kurullarından rapor alınmasını istiyor . ' şeklinde ö ; zetledi