Diyarbakır ligden çekilecek mi

Diyarbakır Başkanı Çetin Sümer, Bursa'da taraftarlar arasında yaşananlar sonrası sert çıktı

 Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer, Bursaspor maçında rakip taraftarların attığı siyasi sloganlardan büyük rahatsızlık duyduklarını belirterek, '' Bursaspor ceza almazsa kesinlikle ligden çekileceğiz. Bu konuda kararlıyız'' dedi.

 

Başkan Çetin, yaptığı açıklamada, cumartesi günü deplasmanda oynadıkları Bursaspor maçı boyunca rakip taraftarların takımlarına ve kendilerini desteklemeye gelen Diyarbakırspor taraftarına yönelik ırkçı ve siyasi içerikli tezahüratta bulunduğunu ifade etti.

 

BAŞKAN ÖZGENER İLE GÖRÜŞME BUGÜN

 

Maç boyunca devam eden siyasi sloganların ardından Bursaspor taraftarlarının Diyarbakırspor seyircisine saldırdığını kaydeden Sümer, şöyle konuştu:

 

''Siyasi ve ırkçı içerik dolu sloganlar küçük bir grup tarafından ve kısa süreli yapılmış olsaydı bunu anlardık. Ancak maçtan önce başlayan ve aralıksız devam eden sloganlar maç sonuna kadar devam etti. Buna hakemin ve Bursaspor yöneticilerinin müdahalede bulunmayışı bizi derinden üzdü. Ben bu saldırıların ardından maç sırasında şeref tribününü terk ederek, taraftarlarımızın yanına gittim. Bursasporlu yöneticiler müdahalede dahi bulunmadı. Hakeme maç içinde sloganlar için uyarı anonsu yaptırması için yöneticilerimizle haber ulaştırdık. Ancak anons bile yapmadılar.

 

Artık maçlarımızda bu tür sloganları duymaktan bıktık. Gerekli önlemin alınması lazım. Bugün İstanbul'da TFF Başkanı Mahmut Özgener ile görüşeceğim. Kendisine duyduğumuz rahatsızlığı ve bu konudaki kararlılığımızı iletmek için randevu istemiştim. Düşüncelerimizi görüşmede ileteceğiz. Bursaspor ceza almazsa kesinlikle ligden çekileceğiz. Bu konuda kararlıyız. Irkçı ve siyasi içerikli sloganlar bizi rencide etmiştir. Futbolda siyasetin yeri yok. herhangi bir partinin ne temsilcisi ne de uzantısı değiliz.''

 

Başkan Sümer, bu tür ırkçı ve siyasi sloganların bir daha yaşanmaması için ceza uygulanması gerektiğini kaydederek, ''Tüm Diyarbakırspor ve Diyarbakırspor taraftarı bu sloganlardan büyük rahatsızlık duyuyor. Diyarbakırspor bir siyasi grubun temsilcisi değildir'' dedi.