Fırtınaya Başkent freni

Turkcell Süper Lig'de 7. haftanın açılış maçında Gençlerbirliği ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maç 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Karşılaşmada Gençlerbirliği'nin gollerini 31. dakikada Harbuzi, 76. dakikada Bilal kaydetti. Maçın ilk bölümlerinde 2-0 öne geçen ama bu üstünlüğünü ilerleyen dakikalarda koruyamayan Trabzonspor'un golleri ise 4. dakikada Gabric, 14. dakikada Colman'dan geldi.

Bu beraberlikle, iki haftadır arka arkaya aldığı galibiyetler çıkışını sürdüren ve Trabzonspor'un serisine, Gençlerbirliği dur dedi. Bu galibiyetin ardından iki takımda puanını 11'e yükseltti.

Önümüzdeki hafta Gençlerbirliği, Fenerbahçe deplasmanına konuk olacak. Trabzonspor ise sahasında Gaziantepspor'u ağırlayacak.

BROOS'TAN SÜPRİZ İSİMLER

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, Gençlerbirliği maçının ilk 11'inde savunmanın sağında Serkan Balcı'nın yerine Rigobert Song'a orta sahada Tayfun Cora'nın yerine ise Ceyhun Gülselam'a forma şansı verdi. Ayrıca Broos, maç kadrosuna uzun süredir sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamayan İbrahima Yattara'yı da aldı.

TRABZONSPOR'A DESTEK AZ

Karşılaşmada, konuk Trabzonspor taraftarlarına ayrılan bölümde yer yer boşluklar görülürken, Gençlerbirliği taraftarları ise kendilerine ayrılan maraton tribününün tamamına yakın bölümünü doldurdu. Protokol tribünün de ise Trabzon milletvekilleri ve Trabzonlu iş adamları takımlarını yalnız bırakmadı.

GABRİC SİFTAH YAPTI

Maçın başlamasıyla birlikte rakip kalede golü düşünen Trabzonspor, bu arzusuna hemen ulaştı. 4. dakikada Umut Bulut sağ kanatta Gökhan Ünal ile duvar pasına girdi. Umut tekrar topu alarak sağ kanattan ceza sahasına girdi ve arka direkte boş durumda bulunan Gabric'e pasını aktardı. Gabric kale çizgisi önünde topa dokunarak skoru 1-0'a taşıdı.

Fırtınaya Başkent freni

GÖKHAN'DAN İKİ ASİST

İlk golün asistini yapan Gökhan Ünal, karşılaşmanın 16. dakikasında orta sahadan aldığı topla rakiplerini geçti. Sağ kanatta Colman'ın bomboş durumda olduğunu gördü ve pasını aktardı. Colman topla buluşur buluşmaz ceza sahasında kaleci Serdar'la karşı karşıya kaldı, rahat bir vuruşla topu Serdar'ın üzerinden ağlarla buluşturarak farkı ikiye çıkardı. Trabzonspor skoru 2-0 yaparken Gökhan'da bu iki golün asistini yapmış oldu.

SAĞ BEK SONG

Maça sağ bek mevkiinde başlayan Song, maç boyunca ileri çıkarak takımının gol bulmasına yardım etmek istedi. 26. dakikada savunmadan topla birlikte ileri çıkan Song, pasını ceza sahası içindeki Umut'a aktardı. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Umut, şutunu çekti ancak Serdar yavaş gelen bu topu rahatlıkla kurtardı.

HARBUZİ'DEN CEVAP

Trabzonspor'un erken gollerle farkı açmasına Gençlerbirliği bu yarıda rakip kaleye gönderdiği tek şutla, Harbuzi'nin şutu ile dur dedi. Karşılaşmanın 31. dakikası'nda Burhan'ın sağ kanattan başlattığı atakta Mustafa topla buluştu, Mustafa'nın derin pasında ceza alanına giren Harbuzi yaptığı vuruşla Sylva'nın solunda topu filelere gönderdi. Bu golle Gençlerbirliği farkı bire indirdi. Golden  sonra karşılaşma orta saha mücadelesi şekline döndü ve iki takımda başka gol bulamadı. Maçın ilk yarısı 2-1'lik skorla sona erdi.

GOLÜ ATANLAR İKİNCİ YARI YOK

Ev sahibi Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Thomas Doll, ikinci yarı başlarken golü atan oyuncu Harbuzi'nin yerine Sandro'yu, Burhan'ın yerine de Hurşit'i alarak taktiksel değişikliğe gitti. Trabzonspor'da ise Hugo Broos ilk golü atan, ancak hastalığı nedeniyle oyuna devam edemeyecek duruma gelen Gabric'in yerine Alanzinho oyuna dahil etti. İkinci yarı bu değişikliklerle başladı.

HURŞİT BERABERLİK ŞANSINI TEPTİ

İkinci yarı başlar başlamaz iki takımda gol için rakip kaleyi uzaktan şutlarla yokladı. Trabzonspor baskını kıran Gençlerbirliği, sağlı sollu ataklarıyla beraberlik için ataklarını arttırdı. Bu dakikalarda art arda korner kullanan Gençbirliği bir türlü aradığı golü bulamadı. 54. dakikada sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada top oyuna yeni giren Hurşit'in önünde kaldı. Bir an için duraksayan Hurşit topa dokunmakta geç kaldı ve istediği vuruşu yapamadı.

Fırtınaya Başkent freni

KARŞILIKLI ŞUTLAR

Ceza sahası içinde istediğini gerçekleştiremeyen iki takım uzaktan şutlarlar kaleyi yoklamaya başladı. Gençlerbirliği'nde Tozo, Hurşit gibi isimler tehlikeli şutlar çıkararak kaleci Slyva'yı zorladı. Trabzonspor ise Colman, Selçuk ikilisiyle bu şutlara karşılık verdi. Fakat iki takım kaleciside bu şutları başarıyla kurtarak gol yolllarını kapadı. Bu arada Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, Gökhan Ünal'ın yerine Serkan Balcı'yı oyuna alarak savunmayı güçlendirdi.

SAKATLIK GOLÜ GETİRDİ

76. dakikada ceza sahasının sağından Gençlerbirliği bir serbest vuruş kazandı. 71. dakikada Mustafa Pektemek'in sakatlanmasıyla oyuna giren Bilal duran topu kullanmak üzere atışın kullanılacağı yere geldi. Ceza sahasında iki takım oyuncuları yerini aldı. Hakemin atış düdüğü ile birlikte frikiği kullanan Bilal, falsolu bir vuruşla topu kaleci Slyva'nın üzerinde ağlarla buluşturdu. Slyva bu harika vuruş karşısında çaresi kalarak gole engel olamadı.

İKİNCİ YARI GİRDİ, İKİNCİ YARI ÇIKTI

Trabzonspor Teknik Direktörü Broos, ikinci yarı başlarken oyuna aldığı Alanzinho'yu, 81. dakikada oyundan aldı ve yerine uzun süredir sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Yattara'yı oyuna dahil etti. Alanzinho oyundan çıktıktan sonra sinirlenerek formasını yere atarak teknik direktörü Broos'a tepki gösterdi.

Fırtınaya Başkent freni

DEĞİŞİKLİKLER OLUMLU YANSIDI

Maçın sonları yaklaşırken Gençlerbirliği galibiyet için ataklarını sıklaştırmaya başladı. Özellikle ikinci yarı oyuna giren Hurşit, Bilal gibi isimler Trabzonspor'a ceza sahasında zor anlar yaşattı. 85. dakikada sağ kanattan aldığı topla ceza sahasına giren Hurşit, Slyva ile karşı karşıya kaldı. Açısını kaybeden Hurşit şutunu çekti ancak kaleci Slyva güçlükle de olsa topu kornere gönderdi.  Maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2 sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR (İLK YARI)

4. dakikada Umut ceza alanına girdikten sonra, topu arka direkteki Gabric'e gönderdi. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
16. dakikada kendi yarı sahasından aldığı topu, rakip ceza alanına kadar taşıyan Umut, uygun durumdaki Colman'ı gördü. Bu futbolcunun düzgün vuruşunda top filelere gitti ve skor 2-0 oldu.
21. dakikada Gökhan'ın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla auta çıktı.
31. dakikada Mustafa, Burhan'dan aldığı topu uygun durumdaki Harbuzi'ye aktardı. Bu futbolcunun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda ağlara giden top skoru 2-1'e getirdi.

MAÇTAN NOTLAR (İKİNCİ YARI)

53. dakikada Cem'in ceza alanı dışından şutunda kaleci Sylva, topu kontrol etti.
60. dakikada Selçuk'un sert şutunda Kaleci Serdar, topu kornere çeldi.
75. dakikada Trabzonspor ceza alanı sağ tarafından kazanılan serbest vuruşu kullanan Bilal, topu filelere göndererek skoru 2-2 yaptı.
79. dakikada Trabzonspor ceza alanına soldan giren Aykut'un sert şutunda defansa çarpan top kornere çıktı.
86. dakikada Trabzonspor ceza alanına sol taraftan sokulan Hurşit kaleci Sylva ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, kaleci Sylva Hurşit'in şut atmasına izin vermedi ve topu kornere çelerek kalesini mutlak bir golden kurtardı.
90. dakikada Kahe, Tozo'dan topu uygun durumdaki Sandro'ya aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Hüseyin Göçek, Bahattin Duran, Tarık Ongun  
Gençlerbirliği: Serdar, Orhan, Radeljic, İlhan, Aykut, Burhan (Dk. 46 Hurşit), Harbuzi (Dk. 46 Sandro), Tozo, Cem, Mustafa (Dk. 71 Bilal), Kahe  
Trabzonspor: Sylva, Song, Giray, Egemen, Ferhat, Umut, Selçuk, Ceyhun, Colman, Gabric (Dk. 46 Alanzinho) (Dk. 81 Yattara), Gökhan  (Dk. 61 Serkan)
Goller: Dk. 5 Gabric, Dk.16 Colman (Trabzonspor), Dk. 31 Harbuzi, Dk. 76 Bilal (Gençlerbirliği)
Sarı Kartlar: Dk. 22 Tozo (Gençlerbirliği), Dk. 38 Umut, Dk. 75 Ferhat (Trabzonspor)