Carling Kupası olaylı başladı

Arsenal ile West Bromwich Albion arasında oynanan Carling Kupası mücadelesini Arsenal 2-0'lık skorla kazandı.

Lig Kupası olarak da adlandırılan organizasyonun 3. turunda, Premier Lig takımlarından Arsenal, gençlerden kurulu kadro ile çıktığı West Bromwich maçını Sanchez Watt ve Carlos Vela'nın attığı gollerle yenmeyi başardı.

 

Karşılaşmadan sonra akıllarda kalan tek şey; konuk takımdan Jerome Thomas'ın, Arsenal'in genç yıldızı Jack Wilshere'a attığı tokattı.

Elini uzattı, Wilshere reddetti

Bir dönem Arsenal forması giyen ve 2004'te bu takımdan ayrılan Jerome Thomas, eski kulübüne karşı oynanan maçın 37. dakikasında yaptığı hareketle taraflı tarafsız herkesi şoke etti. Bu dakikada Jack Wilshere ile girdiği pozisyonun ardından yerde kalan genç oyuncuya elini uzatan Thomas, Wilshere'ın kendisini reddetmesi üzerine sinirlerine hakim olamadı ve 17 yaşındaki oyuncuya tokat attı. Tokadın ardından Wilshere acıyla yere düşerken, maçın hakemi de Thomas'ı kırmızı kartla cezalandırdı.

Basının hedefi oldu

Londra ekibinin gelecekte kendisinden çok şeyler beklediği genç yıldız, West Bromwich'e karşı oynanan maçtaki hareketlerinden dolayı basından büyük eleştiri aldı. Wilshere'ın karşılaşmanın ilk yarısında kendisini bir pozisyonda yüksek sesle bağırarak yere bırakması ve Jerome Thomas'ın tokadının ardından ise abartılı bir şekilde çok büyük bir acıyla yere düşmesi, onu İngiliz medyasının hedefi haline getirmiş oldu.